Lily Allen: een soap over file-sharing

Lily Allen, een Engelse zangeres, heeft het aan de stok met een groot deel van haar fans. Dat na een blogpost op MySpace waarin ze file-sharing scherp veroordeelt.┬á Niet zo slim van Lily want een groot deel van de fans zeggen dat ze zonder file-sharing haar muziek waarschijnlijk nooit hadden ontdekt, niet naar haar optredens waren gekomen of haar cd’s zouden hebben gekocht.

Ook blijkt er een boek “Ripped” te zijn geschreven, waarin juist wordt betoogd dat artiesten tegenwoordig vaak doorbreken dankzij file-sharing via bijvoorbeeld MySpace en YouTube en in dat boek wordt Lily Allen zelfs als voorbeeld opgevoerd als een van de artiesten die daarvan juist heeft geprofiteerd. Dat boek kende Lily waarschijnlijk nog niet ­čÖé

De kwestie ontwikkelt zich momenteel tot een vermakelijke Internet soap, want Llly blijkt zich zelf natuurlijk ook meerdere malen schuldig te hebben gemaakt aan het zonder toestemming van rechthebbenden citeren van andere blogs en uit kranten en zelf ook nog stapels illegale muziek aan te bieden

Daaruit blijkt maar weer eens dat het met de huidige technologie ondoenlijk is om nooit rechten van anderen te schenden en dat de wetgeving hopeloos verouderd is.  Willen we niet dat straks iedereen voor de rechter staat, dan zal daar toch snel iets aan moeten veranderen,

(Helaas lijken de meeste reacties op MySpace verwijderd en heeft Lily Allen ook  blog inmiddels offline gehaald, waardoor de soap nu niet meer in volle omvang te volgen is).

24 september 2009     Creative Commons, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Ronald:

    Wie de neuk is Lily Allen?

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)