Justitie kan de delete knop niet vinden..

Vandaag hoorde ik in de auto op het radionieuws een bizar verhaal. Het schijnt dat het Openbaar Ministerie de laatste tijd veel zaken verliest omdat ze de afgeluisterde gesprekken tussen advocaat en verdachte – op zich al een bedenkelijke activiteit – niet heeft vernietigd, terwijl dat wettelijk verplicht is.

De reden hiervan is geen suffigheid, maar dat justitie geen zicht heeft op het vernietigen van de gegevens omdat de manier waarop de software dat doet bedrijfsgeheim is van een of ander Israëlisch bedrijf. Echt waar!

Het bericht kwam via NRC en daar waren ze het op het spoor gekomen door een uitgelekte e-mail. Het moet toch niet veel gekker worden en nu als de donder open source software invoeren daar bij justitie en bij de hele overheid, zodat je controle hebt over je eigen informatie en doen en laten.  Snap dat dan een keer!

22 oktober 2009     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 Jan Hopmans:

  What, The, Fuck…

 2. 1 bolke:

  Ach, overheid en ict, je weet toch.

 3. 1 J de G.:

  In het verleden ook gelezen dat het vanuit Israel op afstand beheer plaats vindt. (Bron weet in niet meer.) Dit riep toen ook al vragen op aangezien niet duidelijk was wat er op afstand mogelijk zou zijn. Paranoïde scenario was dat de Mossad zo wel erg makkelijk hun activiteiten konden uitvoeren.

 4. 1 Jan Stedehouder:

  @ J de G

  Zoiets staat mij ook bij. Het ging zelfs nog verder. Vanuit Israël kwam periodiek een mannetje die zich in de kamer opsluit (geen Nederlandse toeschouwers) en zijn eigen toetsenbord er aan hing.

  Later las ik het boek ‘Shock Doctrine’ van Naomi Klein waarin o.a. wordt beschreven hoe sterk de Israëlische veiligheidsindustrie zich wereldwijd ontplooit. Zij beargumenteert dat het rechtstreeks samen hangt met de innovatie in veiligheidstechnologie veroorzaakt door de intifada.

 5. 1 Ruben:

  hehe daar moest ik wel even flink om lachen.
  Hoe suf de nederlandse overheid toch is.

 6. 1 J de G.:

  Oude link rondom dit onderwerp

  http://archief.fnl.nl/ct-nl/archief2003/ct2003-01-02/aftappen.htm

 7. 1 Jan Stedehouder:

  @ J de G
  Zes jaar geleden al weer? Toch leuk te weten dat mijn geheugen nog redelijk werkt.

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)