Politie en geheime dienst tegen afsluiten van file-sharers

In Frankrijk is inmiddels een wet aangenomen waarmee file-sharers kunnen worden afgesloten van het Internet en ook in Europa rommelt het weer.  Aanvankelijk was er door het Europees Parlement met overgrote meerderheid, een amendement  aangenomen,  wat het alleen mogelijk moest maken om mensen van het Internet af te sluiten na tussenkomst van de rechter.  Maar Europa is geen democratie en dus werd er een onderhandelingsdelegatie  vanuit het Europees Parlement afgestuurdop de Raad van Ministers en in die onderhandeling is het amendement gesneuveld.

Maar nu komt er steun uit onverwachte hoek. De politie en geheime diensten in Groot Brittannie zien het niet zitten om mensen af te sluiten omdat ze bang zijn dat ze ze die dan niet meer in de gaten kunnen houden. Ze denken namelijk dat die  mensen dan gebruik maken van gecodeerde verbindingen en dat maakt het volgen erg lastig. Nu is het dus afwachten wat de Raad van Ministers belangrijker vindt, de lobby van de muziek- en filmindustrie of die van de politie en geheime diensten. Ik gok op de laatsten.. Wat denk jij?

24 oktober 2009     Vrij en Open, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Werner:

    Ik ook. De controle op copy-restricties is een dood paard, terwijl de controle op mensen groeit en bloeit.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)