Actie: Roep je provider op om XS4All te steunen in strijd tegen downloadverbod!

Internetprovider XS4All heeft een gedegen rapport opgesteld over het door de politiek gewenste downloadverbod, waarbij de providers zouden moeten optreden als internetpolitie. De conclusies zijn kort gezegd: het kan technisch niet en als het kan, dan is het gemakkelijk te omzeilen en het kan juridisch niet omdat het is in strijd met privacy en mensenrechten en dus met internationale verdragen. Het rapport is aan alle politieke partijen toegestuurd.

Citaat:

Een verplichting voor internetaanbieders om filtertechnieken in te zetten bij de bestrijding van auteursrechtinbreuk of andere illegale informatie op internet is in de prakijk onuitvoerbaar, ineffectief en disproportioneel.  Er bestaat (a) geen techniek waarmee strafbare informatie gericht geblokkeerd kan worden, zonder dat dit gemakkelijk te omzeilen is voor diegenen die dat willen (b) leidt tot veel schadelijke bijvangst in termen van onterecht geblokkeerde niet-illegale informatie en (c) leidt tot aanzienlijke kosten en technische degradatie in de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de dienstverlening van internetaanbieders.

Filteren is dus een ineffectieve, schadelijke en dure vorm van censuur, die raakt aan belangrijke grondrechten van zowel informatieaanbieders als  ontvangers, in het bijzonder rechten op vrijheid van meningsuiting, privacy, communicatiegeheim, een eerlijk proces en internettoegang.

Het volledige rapport is zeer de moeite waard en het zou andere internetproviders sieren als ze hun steun voor het rapport zouden uitspreken. Ben je dus aangesloten bij een andere provider dan XS4All, zoals AliceKPN (enHetNet) UPC (of Chello), Ziggo, Telfort of Tele2, wijs ze dan op dit rapport en vraag ze hun steun uit te spreken.

Hier een voorbeeld van een e-mail die je zou kunnen sturen,

Ik zag dat Internetprovider XS4All een rapport heeft opgesteld over het voornemen tot het  invoeren van een downloadverbod in Nederland, de rol van providers hierin, de technische (on)mogelijkheden en de gevolgen voor burgerrechten. Als internetgebruiker maak ik mij zorgen over mijn privacy, de vrije toegang tot het internet, de vrijheid van informatie op het internet en de eventuele financiële gevolgen van filtering. Ik ben het eens met de strekking van dit rapport en als  klant, roep ik u op om in navolging van XS4All ook op te komen voor de belangen van uw klanten,  door dit rapport te ondersteunen en dat z.s.m. ook aan de politiek kenbaar te maken.

Met vriendelijke groeten,

Naam

Adres

3 reakties

 1. 1 uberVU - social comments:

  Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Identica by kletskous: Roep je provider op om XS4All te steunen in strijd tegen downloadverbod: http://is.gd/ao7PK RT graag…

 2. 1 Wanabo:

  Mag ik dit artikel 1 op 1 overnemen met bron vermelding op alle ISP Gebruikers Groepen?

  Overzicht op http://www.gebruikers.eu

 3. 1 Catharina:

  Ja hoor, graag met vermelding en in acht name van de licentie:
  http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/nl/

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)