Cannabis Tribunaal live via Internet te volgen

In Den Haag wordt vandaag het Cannabis Tribunaal gehouden en dat is live via Internet te volgen.  Zonet heb ik even geluisterd naar Gerd Leers, ex-burgemeester van Maastricht die dapper tegen de richting van zijn partij, het CDA, een eigenzinnig stanpunt inneemt over het legaliseren en reguleren van zowel de voor- als de achterdeur van de koffieshops.

Zelf ben ik geen wietroker, nou ja heel af en toe eens een haaltje dan, maar al sinds ik enigszins zelfstandig kon denken, snap ik niks van het drugsverbod. Drugs zijn al zo oud als de mensheid en of je nu wilt of niet, ze zijn niet uit te roeien. Ze groeien zelfs gewoon in de natuur.. Bovendien valt alcohol onder harddrugs en dat mag dan weer wel..

De gevolgen van het verbieden van drugs en vooral de door de VS ingezette hetze onder de naam “War on Drugs” leveren veel meer ellende op dan alle drugs samen zouden kunnen veroorzaken om nog maar niet te spreken van de kosten.

Inmiddels wordt Nederland met zijn halfzachte en hypocriete gedoogbeleid links en rechts ingehaald door landen als Portugal, Spanje en Tsjechie en begint zelfs de VS te experimenteren. Het Nederlandse Kabinet heeft het drugsdebat keer op keer uitgesteld en nu is het controversieel verklaard. Gerd Leers adviseeerde daaarom om Den Haag maar te passeren en te gaan voor een Europese aanpak.

Vanmiddag is er een discussie met o.a. Fred Teeven (VVD), Boris van der Ham (D66), Manja Smits (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA).  Met na afloop een slotwoord door Dries van Agt, ex-premier en ook een CDA-er die inmiddels ook het licht heeft gezien, waardoor hij vorig jaar zelfs winnaar was van de Cannabis Cultuurprijs 2009.

Klik hier om het debat live te volgen.

3 mei 2010     Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Werner:

  En hoe stelden de debatters zich op? Mijn gok is dat niemand het verbod op ‘drugs’ wilde loslaten, behalve dan misschien het verbod op cannabis, en dat ze zich daarbij dan ook nog eens heel progressief voelden.
  Was het debat de moeite waard, en zo ja, kunnen we het dan nog ergens zien?

 2. 1 Catharina:

  Nee, ik vond het een slappe hap debat en ben ook afgehaakt, maar de speech van Van Dries van Agt was dan wel weer leuk:

  http://www.voc-nederland.org/2010/05/eerste-beelden-cannabis-tribunaal-2010-slotwoord-dries-van-agt/

  Jammer dat deze man het allemaal nog niet snapte toen hij wat te vertellen had.. maar dat geldt ook voor zijn opvolgers.

 3. 1 Oscar:

  Cath,

  Vaag genoeg scherpen we in .NL de regels steeds verder en verder aan terwijl in oa. de US of A de regels inderdaad worden versoepeld.
  Er gaan zelfs hardnekkig geruchten rond op het net dat recreatief gebruik van cannabis in Californië dit jaar nog word gelegaliseerd.
  Ook word er gesproken over de stop van de “war on drugs”, de kosten zouden niet opwegen tegen de baten.

  Wij willen toch zo graag op de Verenigde Staten lijken, waarom dan niet op dit gebied?
  Legaliseer het en belast het, houdt de staat er ook nog wat aan over en kan het THC gehalte beter gecontroleerd geworden.
  Want eerlijk is eerlijk er zijn momenteel wietsoorten op de markt die niets meer met softdrugs te maken hebben.

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)