Hallo Hero! Nog een partij voor de burgers? Nou nee, bedankt doe mij maar Piratenpartij

Hero Brinkman begint een nieuwe politieke partij en dat moet een partij voor de burgers zijn, zo zei hij bij Pauw en Witteman vanavond; jaja dat zeggen al onze politieke partijen; allemaal zijn ze druk bezig in het belang van ons burgers..

In de praktijk worden “burgers”, zoals zij ons noemen, amper bij de politieke besluitvorming betrokken; 1 x in de vier jaar een hokje rood kleuren en dat is het wel. De rest van het jaar zitten onze volksvertegenwoordigers  wat met hun smartphones te twitteren , hangen er onverschillig bij in Tweede Kamer debatten, doen daar hun toneelstukje (vooral als de camera’s draaien)  of zijn helemaal niet aanwezig.. Zelfde gedoe doet zich voor in het Europees Parlement.

Ondertussen zijn ze bezig met wetten die steeds meer onze vrijheid en grondrechten aantasten; negeren ze aanvallen van de entertainmentindustrie op onze democratie en op nieuwe politieke partijen, zoals de Piratenpartij, Aanvallen die mogelijk zijn gemaakt door de idiote wetten die zij ondersteunen, zoals de wet op het Auteursrecht met een auteursrecht tot 70 jaar na de dood van de maker.. 

Het is klaar denk ik..

Tijd voor de Piratenpartij  om de politiek te enteren.. ook al is het vaak nog een ongeorganiseerd zootje toch moet aan de huidige politieke elite  het signaal worden gegeven dat het zo niet verder kan. Dat wij het niet langer pikken dat zij vooral hun oren laten hangen naar lobby’s van grote bedrijven, dat die bedrijven ons wetten voorschrijven, dat belangenorganisaties het Internet dreigen te censureren, en vooral tijd voor het besef dat een samenleving waar delen de norm is in plaats van repressie, corruptie  en censuur beter is voor ons allemaal..

In Duitsland staan de Piraten inmiddels al op 13 %  in de peilingen en zijn ze groter dan de Liberalen en de Groenen en ik hoop dat Nederland snel volgt..

Partijprogramma Piratenpartij

Doneren aan Piratenpartij

Lid worden van de Piratenpartij

25 april 2012     Europese Politiek, Piratenpartij, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)