Video: ZDF over de Internationale Piratenbeweging en Liquid Feedback

Goede rapportage van ZDF over het succes van de Internationale Piratenbeweging (met Nederlandse ondertiteling). Er wordt o.a. ingegaan op het systeem van Liquid Feedback wat moet zorgen voor meer directe- en interactieve democratie:

7 reakties

 1. 1 Ronald:

  Ik blijf een beetje hangen op 2 gedachten de eerste is dat er natuurlijk een partij moet zijn die de privacy in het algemeen beter beschermt alle gevestigde partijen hebben boter op de hoofd of doen of ze het niet zien.
  Ze lopen aan de leiband van de entertainment industrie om van alles maar te gaan verbieden.
  Mijn tweede gedachte is in deze tijden van economische tegenslag moet er een sterke regering komen die ons door deze moeilijke tijden heen helpt en dan niet op de manier die het Kunduz akkoord nu oplevert want dat zijn alleen maar ordinaire lasten verzwaringen.
  Dus die partijen die hier aan meegewerkt hebben vallen voor mij nu al af.
  Dan blijft er nog maar weinig over waar ik op zou willen stemmen het CDA PVV en VVD hebben ons ook de laatste periode ook keihard genaaid en voor privacy moet je bij die drie ook niet zijn met die Fred Teeven voorop.

  Dus piraten partij stemmen dat kan maar het politieke landschap is al zo versplintert en dat geeft als resultaat dat er constructies verzonnen moeten worden zoals gedoog partijen en Kunduz akkoorden enz enz .

  Dus met recht ben ik nu een zwevende kiezer

 2. 1 Peter Staal:

  Het is juist in moeilijke tijden heel belangrijk dat macht *niet* geconcentreerd wordt. Er is al zo weinig diversiteit en zo veel achterkamertjespolitiek van enkele figuren die het wel even bepalen. De rechterlijke macht wordt door de politici ingeperkt, en het verschil tussen de wetgevende en uitvoerende macht (de 2e kamer en de regering) is veel kleiner dan zou moeten. Dus ja, alsjeblieft, meer kleine partijen die gemotiveerd zijn hun beloftes waar te maken, en minder grote machtsblokken in de politiek.

 3. 1 Ronald:

  Nou wat de achterkamertjes politiek betreft dat hebben we de laatste weken kunnen zien.
  Zelfs de wat kleinere partijen vergaderde er lustig op los wat ik de laatste weken gezien hebt is dat de hele politiek een incompetente bende is geen partij uitgezonderd.
  Ik zie die Pechtold nog staan die vent moet zich kapot schamen en die Sap kan beter stekkers gaan maken.
  Ik durf te wedden dat meer dan de helft van de Kamerleden binnen 4 weken de zak zou hebben gehad in het bedrijfsleven.
  Iedere econoom kan je vertellen dat om uit het dal te komen moet je ervoor zorgen dat men weer gaat consumeren en wat doen onze bankzitters die gaan de BTW verhogen en ordinaire lasten verzwaringen.( 400 Euro eigen risico ziekenhuis ?? )
  Men pakt de hardwerkende mensen met gezinnen en een koophuisje met een autootje om naar het werk te gaan.
  Maar wel miljarden naar een JSF die we niet nodig hebben die Amerikanen liggen nu nog krom van het lachen een prijs afspreken en twee keer met de prijs over de kop gaan.
  Maar je mag dan wel een keertje bij Obama op de thee komen maar breng geen Amerikaan bij het Haagse strafhof want dan heb je kans op een invasie.
  En dan de Grieken nog ….. ik stop ermee ik zit mij weer op te winden lol hahaha.
  Eigenlijk heb ik nog een bepaalde mate van bewondering gekregen voor die de Jager een hele slimme man die gebruik heeft gemaakt van de machtsgeilheid van de kleinere partijen.
  Hij wist het stopcontact bij Sap te vinden en Pechtold een paar klapjes op het kontje en zie daar.

  Misschien heb je wel gelijk en zou je andere een kans moeten geven zal hun plannen is gaan lezen.

 4. 1 Catharina:

  Ik ben geen econoom, maar heb wel vaak gelezen dat de politiek eigenlijk maar heel weinig invloed heeft op de economische situatie van een land. Het is meer wat symboolpolitiek waar helaas veel mensen dan wel de dupe van worden..

  En inderdaad een regering die nog steeds miljarden over de balk jaagt voor de JSF kun je niet echt serieus nemen..

  De Piratenpartij is wel meer dan een privacy partij of een beweging voor een vrij Internet; het is vooral een grondrechtenpartij – gaat dus ook om bijvoorbeeld zelfbeschikkingsrecht, vrijheid van meningsuiting etc..

  Nog niet alles is uitgewerkt en iedereen ook niet leden zijn van harte welkom om mee te praten via bijvoorbeeld irc, mailinglijsten of op landelijke of lokale meetingen. Zie: http://www.piratenpartij.nl

 5. 1 Ronald:

  Ik heb het partij programma even doorgebladerd en inderdaad sterke punten wat privacy en privacy bescherming betreft.
  Dus allemaal prima sommige zijn wat onhaalbaar denk ik Patent wetgeving is bijvoorbeeld internationaal bepaald dat zet je niet zomaar opzij.
  Het laatste zinnitje ( Wanneer deze in een
  coalitie bereikt kunnen worden, stemt de Piratenpartij in ruil voor die toezegging met die
  coalitie mee op de andere punten. )
  brengt ook wat onzekerheid wat voor ander punten ??

  Maar de rest staat mij wel aan

 6. 1 Catharina:

  @Ronald – patentwetgeving is inderdaad internationaal, net als auteursrecht overigens, maar de Piratenpartij is dan ook een Internationale beweging. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Piratenpartij en inmiddels is er ook in Europees verband samenwerking opgestart via: http://ppeu.net/

 7. 1 paul:

  Een boeiende uitzending; ik vond vooral wat Patrick Bauer van Neon te zeggen had erg inhoudelijk interessant.
  De vluchtigheid van het engagement, het je niet ergens op vast willen leggen of mee verbinden leidt tot de politieke machteloosheid van de 99%.
  De ideologische versplintering van de bevolking, het vernietigen van de zuilen is het grootste succes van de heersers. We zijn allemaal machteloze consumenten en zelfs dat hoeven we in de toekomst niet meer te doen.

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)