Interessant interview van Brenno de Winter met ex-CIA-er MCGovern over de NSA-schandalen

In onderstaand interview van Brenno de Winter met ex-CIA-er Ray McGovern worden een aantal interessante dingen gezegd, o.a.:

  • Het is waarschijnlijk dat Obama niet wist dat Angela Merkel tien jaar lang werd afgeluisterd; Binnen de  geheime diensten heerst een cultuur van: “sometimes you don’t tell the President everything.. “
  • Het massaal afluisteren helpt niet tegen terrorisme; in tegendeel want de naald in de hooiberg wordt steeds moeilijker te vinden.
  • De VS zijn door Rusland vooraf gewaarschuwd voor de plegers van de aanslagen in Boston, maar ze letten niet op want de FBI was te druk met de Occupy-beweging.
  • De NSA deelt alle informatie met de Britse en de Israëlische geheime dienst en vice-versa en ook met Canada, Australië en Nieuw Zeeland.
  • De Britse geheime dienst doet vaak dingen voor de NSA, die de NSA zelf in eigen land niet mag doen want daar zijn geen wetten voor.

Ten slotte hoopt Mc Govern dat de landen van de EU (met uitzondering van het VK) moreel leiderschap gaan tonen en aan Obama en de jongere mensen wat geschiedenisles kunnen gaan geven over wat fascisme en een controlestaat betekenen.

 

28 oktober 2013     Europese Politiek, Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)