Waarom ik vandaag niet heb gestemd met de gemeenteraadsverkiezingen

Het was vandaag best een spannende dag. Wikileaks kwam met een uitgelekte versie van een handelsovereenkomst tussen de VS, Australie, Canada, Nieuw Zeeland, Japan en nog een heel stel landen. Het vermoeden is dat er in Europa aan een zelfde overeenkomst met de VS wordt gewerkt, maar omdat deze politieke onderhandelingen allemaal geheim zijn weten we dat niet zeker.

Ten eerste is het natuurlijk al van de zotte dat onze politieke vertegenwoordigers dit soort overeenkomsten zo lang mogelijk geheim proberen te houden voor hun kiezers. Wie nog denkt in een democratie te leven, moet dat idee dan ook snel loslaten.

We leven nu in een wereld waar multinationals samen met overheden de wetten maken en wij mogen 1 x in de zoveel jaar een hokje roodkleuren. In plaats van wetten, waarop  burgers en parlementen nog enigszins invloed hebben, omzeilen regeringen en de Europese Commissie het maken van wetten nu met handelsverdragen en dat mag in het geheim.

Maar goed, uiteindelijk gaat het om wat de boven ons geplaatsten voor ons in het geheim afspreken. Nou, dat is dit:

tpp tpip usa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat de VS maar willen wordt opgenomen in het verdrag en wat de VS vragen wordt bepaald door multinationals in de medicijnindustrie, in de voedselindustrie en de copyrightindustrie.

Resultaat voor burgers: hogere kosten voor voedsel, medicijnen, slechter voedsel en minder vrijheid.

Ik mocht vandaag dus stemmen voor de gemeenteraad in Heerenveen, maar heb het niet gedaan en ik stem eigenlijk altijd. Maar De Piratenpartij deed niet mee en in de rest van het circus heb ik nog 0,0 % vertrouwen en daarom sluit ik mij vandaag graag aan bij Russel Brand:

Meer info:

14 november 2013     Piratenpartij, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Waarom niet stemmen in een fopdemocratie | Klet...:

    […] We leven nu in een wereld waar multinationals samen met overheden de wetten maken en wij mogen 1 x in de zoveel jaar een hokje roodkleuren. In plaats van wetten, waarop burgers en parlementen nog enigszins invloed hebben, omzeilen regeringen en de Europese Commissie het maken van wetten nu met handelsverdragen en dat mag in het geheim.  […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)