Waarom ik nog steeds op kom voor Julian Assange

De afgelopen jaren merk ik dat de steun voor Julian Assange afneemt. De media keerden zich tegen hem en zelfs mensen die hem voorheen met hand en tand verdedigden vielen af en begonnen hem aan te vallen.

De aanleiding was vaak verschillend, Julian zou een narcist zijn, een seksist, een anti-semiet, een Trump-fan , een Hillary-hater tot zelfs een verkrachter.

Ik ken Assange niet persoonlijk en kan dus ook niet oordelen over al deze classificaties.

Wat ik over hem weet:

 • Julian Assange is de oprichter van Wikileaks. een organisatie die ons veel heeft geleerd over de politieke spelletjes die er worden gespeeld.
 • Nadat Wikileaks het Chelsea Manning lek onthulde, startte het onderzoek van de VS naar Wikileaks en Assange met als doel hen te vervolgen onder de  Espionage Act of 1917.
 • Rond die zelfde tijd ging Assange naar Zweden waar hij door 2 vrouwen tegelijk beschuldigd werd van seksueel misbruik, terwijl die vrouwen beide vrijwillig sex met hem hadden gehad. Deze beschuldigingen hebben nooit tot een aanklacht geleid.
 • Julian Assange zit al een jaar of 10 opgesloten/ondergedoken zonder dat er enige aanklacht tegen hem is.
 • Julian Assange wil best uit de ambassade, zodra hij de toezegging krijgt dat hij niet aan de VS zal worden uitgeleverd.

Kortom. ook al zou hij een narcist zijn, een seksist, een anti-semiet, een Trump-fan, deze “straf” slaat nergens op.

En verder:

What Empire Loyalists Are Really Saying When They Bash Julian Assange

 

2 november 2018     Piratenpartij, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Vincent:

  Het voornaamste zorgwekkende is dat Assange verkiezingen probeerde te beïnvloeden door de lekken tactisch in te zetten en bijv. niet het hele verhaal te tonen. Dat gaat wat mij betreft direct in tegen wat ik dacht dat het doel van Wikileaks was, en waarom ik Wikileaks steunde.

 2. 1 Catharina:

  Als dat zo is, is dat zeker ongewenst, maar geen reden om hem al zo lang te laten wegrotten, zonder medische hulp en zelfs het laatste jaar totaal geïsoleerd van de buitenwereld, waardoor hij zichzelf ook niet eens meer kan verdedigen.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)