All animals are equal..

All animals are equal“All animals are equal but some are more equal than others”. Dat schreef George Orwell in het boek Animal Farm.

Deze stelling blijkt in 2020 nog steeds van toepassing. Zo komt Minister Ferdinand Grapperhuis weg met een bruiloft waar geen anderhalve meter afstand werd gehouden. Hij zegt sorry en geeft het bedrag van “de boete” die hij en zijn ega niet gekregen hebben aan het Rode Kruis.

Mensen die echt beboet worden ivm het onvoldoende afstand houden hebben die keuze niet en verdienen vaak ook minder dan de Minister.  En waarom betaalt Grapperhaus eigenlijk niet de niet uitgeschreven boetes voor al zijn gasten op zijn huwelijksfeest?

Ook voor veel kleine ondernemers en zzp-ers is het niet zo’n feest. Zij zien hun inkomen verdampen en krijgen niks of met veel moeite een aanvulling tot bijstandsniveau. Wel gaat er veel geld naar nertsenhouders en KLM en dat wordt door ons allemaal betaald, maar als we echt zouden mogen kiezen zouden we het dan aan de nertsenhouders en KLM geven of zouden we andere keuzes maken?

29 augustus 2020     Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)