De BigBrother maatschappij kruipt steeds dichterbij

Ik ben 62, sinds deze week met pensioen en daarom leek het me leuk om van mijn eerste pensioen wat geld op de spaarrekeningen van de kleinkinderen te storten. Het ging om 2 x € 500,–.

Zo gezegd, zo gedaan, maar toen Ruben, mijn man vandaag bij de supermarkt wou afrekenen, kreeg hij de melding: “geen saldo”, terwijl ik toch echt niet onze rekening had leeggetrokken met deze betalingen. Op zijn Rabobank-app kreeg hij te zien: “Rekening geblokkeerd”, dus thuisgekomen maar eens bellen met de helpdesk van de fraude-afdeling van de Rabobank.

Daar kregen we te horen dat onze rekening inderdaad geblokkeerd was, vanwege “verdachte transacties” naar de rekeningen van onze kleinkinderen. Op de vraag, waarom we daarover niet geïnformeerd waren en wat de criteria daarvoor waren, kwam geen antwoord en er werd ook gezegd dat we onze betalingen aan onze kleinkinderen via hun betaalrekening moesten doen, i.p.v. de spaarrekeningen. Absurd, want sinds wanneer hebben kinderen van 4-9 jaar de beschikking over betaalrekeningen?

Via Twitter ook nog maar eens wat antwoorden geprobeerd te krijgen van de Rabobank, maar dat schiet ook nog niet erg op:

Wij vertrouwen de banken met ons geld, we hebben ook amper een keuze; maar de banken misbruiken ons vertrouwen. Ik wil gewoon mijn geld uit kunnen geven op de manier, die ik wil, aan wie ik dit wil en zonder bij iedere transactie in de gaten gehouden te worden. Ik wil ook niet communiceren via prive-berichten, maar wil dat de Rabobank gewoon hun beleid openbaar maakt. Dan weten klanten, waar ze aan toe zijn.

Daarom vroeg ik dat, maar tot dusver geen antwoord:

En dan nog dit: Mag het uberhaupt wat Rabobank en andere Nederlandse banken doen?


https://fd.nl/financiele-markten/1508586/brussel-keurt-gezamenlijke-witwasaanpak-banken-af

24 februari 2024     Bureaucratie, Dagelijks en Persoonlijk, Privacy     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)