Aktie tegen stemcomputers

De vooruitgang kun je niet stoppen maar toch is het belangrijk om kritisch te blijven. Een tijdje geleden had ik het hier over een documentaire over Rop Gonggrijp. Daarin was o.a. aandacht voor de controleeerbaarheid van stemcomputers. Het computerprogramma voor de stemmachines is geheim en daardoor is de betrouwbaarheid van de verkiezingsuitslag niet gewaarborgd.

Gonggrijp en konsorten zijn nu een aktiegroep begonnen tegen de stemcomputers, onder het motto: “Wij vertrouwen stemcomputers niet“.

Er is o.a. een beroep gedaan op inzage van de software op grond van de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur). De organisatie is verder op zoek naar steun van medestanders en deskundigen. Ook zijn er o.a. verschillende banners beschikbaar die je op je website kunt plaatsen, zoals bijvoorbeeld deze:

Wij vertrouwen stemcomputers niet - www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

Persoonlijk steun ik deze aktie van harte en daarom staat de banner inmiddels o.a. ook op de voorpagina van Cursusnetwerk.

21 juli 2006     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Kletskous » Blog Archive » Freelancers en kleine zelfstandigen in de verkiezingsprogramma’s:

    […] Toch wel jammer dus dat de stemwijzer geen vragen over dit onderwerp bevat. Naast het gedoe met de stemcomputers zitten we dus nu ook nog met een onbetrouwbare stemwijzer… […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)