Internet Explorer en uw gegevens

Slechts 23% van de lezers van mijn weblog gebruikt Internet Explorer. Dat is beduidend minder dan gemiddeld en wat mij betreft worden het er nog minder. Maar mocht u tot deze minderheid behoren, probeert u dan het volgende eens uit:

Knip en plak wat tekst, bij voorkeur niet uw creditcard gegevens, pincodes e.d. eens naar uw clipboard/klembord en ga dan naar de volgende website. Ik heb deze tip van Hans Bezemer van het weblog The Beez’s speaks. Helaas kan ik het zelf niet uitproberen aangezien ik al jaren niet meer met Explorer het net op durf. Maar mocht het zo zijn dat u uw eigen gegevens terugziet dan zou ik u toch net als Hans dringend aanraden om als de wiedeweerga Mozilla Firefox te downloaden en uw Explorer voortaan maar mooi links te laten liggen. Hoe het Explorer probleem werkt staat hier uitgelegd.

27 september 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 Henkie:

  Hij is fijn šŸ˜€

  Leuke artikelen weer in je blog, ik las verderop iets over de ubuntu-linux site, wat een heibel zeg. Maar het was wel een goeie site wat ik me herinner. Ik zit nu op windhoos, strax op linux ff mijn bookmarks langslopen dan geef ik er wel een paar (wordt vervolgd)

 2. 1 Henkie:

  Engelstalige Ubuntu links, maar er zijn – met een paar klikken te bereiken – verwijzingen naar nederlandse (wiki’s) websites en forums.
  http://ubuntuguide.org/wiki/Dapper
  http://www.ubuntulinux.org/
  http://www.ubuntu.com/support
  https://wiki.ubuntu.com/UserDocumentation

  De allerbeste daarvan vind ik toch wel deze nederlandstalige Ubuntugids: http://ubuntu-forums.nl/docu/ubuntugids-2.5.html

  groeten Henkie

 3. 1 Henkie:

  En deze ook nog http://www.ubuntulinux.nl/

 4. 1 Werner Moller:

  Ik gebruik nog steeds regelmatig Windows, en heb de tip even uitgeprobeerd. Eerst Firefox, maar die was gelukkig beveiligd tegen deze vorm van gluren. Toen Explorer, en inderdaad lag mijn clipboard op de website. Het blijft me verbazen dat een bedrijf als Microsoft dit soort lekken blijkbaar niet kan vermijden.

 5. 1 Kletskous:

  Die gids is inderdaad een heel goede tip want die kende ik nog niet. Heb ik meteen op Cursusnetwerk gezet met dank aan Henkie…

 6. 1 Kletskous:

  Zozo, het is dus echt waar.. Tsja. je houdt het toch niet voor mogelijk maar ja..

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)