Eerste ervaringen met alleen Ubuntu

Sinds kort heb ik mijn nieuwe laptopje en werk ik alleen nog met Ubuntu. Alles werkt verder prima alleen werkt alles helaas niet altijd mee.. Zo wilde ik net graag even de uitzending van 1vandaag van gisteren zien over de stemcomputers omdat ik toen geen tijd had. Maar nee, 1vandaag heeft alleen gesloten videoformaten beschikbaar van Windows en Real Player. Nu is daar vaak wel een mouw aan te passen maar toch vind ik het belachelijk dat de publieke omroep niet iedereen de mogelijkheid geeft om met software met een open formaat de uitzendingen te bekijken. Hoe zou iedereen het vinden als de publieke omroep zou regelen dat je voortaan alleen nog met een Philips tv de uitzendingen zou bekijken? Ik heb ze er dan ook maar een mailtje over gestuurd en wacht het antwoord met belangstelling af. Hetzelfde geldt overigens voor het (openbaar) onderwijs. Ook daar worden kinderen vaak gedwongen om thuis met Windows te werken doordat er bijvoorbeeld cd-roms worden meegegeven die alleen onder Windows draaien. Geen wonder dat er zoveel mensen met illegale software werken, terwijl dat dus feitelijk nergens voor nodig is. In beide voorbeelden worden mensen dus door de overheid gedwongen om bepaalde produkten te kopen dan wel illegaal te gebruiken. Hoog tijd dat de politiek wakker wordt en iets doet tegen deze verkapte overheidssteun. Ik weet dat hieraan zaterdag in ieder geval op het D66 jubileumcongres aandacht voor zal zijn. Dan gaat Henkie, een van mijn meest trouwe commentatoren daar een ammendement op het verkiezingsprogramma over verdedigen en vanaf hier wens ik hem daarbij heel veel succes.

5 oktober 2006     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Henkie:

  work around voor media streams in ubuntu:
  1. VLC player zowiezo installeren
  2. In firefox mediaplayer-plugin toevoegen…..>
  in Firefox onder het “Tools” menu “Extentions” openen. Vervolgens klik je op “get more extentions” en in de opengegane webpagina vul je bij “Search” “mediaplayer” in. Je komt vervolgens op de door mij aangegeven pagina. Hierna gewoon klikken op het groene vakje met “Install now” er in, en de boel wordt gewoon in Firefox geïnstalleerd. Je ziet de plugin vervolgens toegevoegd staan in het extentions window. Even Firefox
  herstarten en je krijgt de mogelijkheid om de plugin automatisch de filetypes en bijbehorende programma’s te laten opzoeken. Je kan zelf verbeteringen aanbrengen waar nodig…

  VLC player pakt véél radiostreams en met video moet je af en toe ff proberen: kaffeine, totem. vlc

  succes

 2. 1 Henkie:

  oja, het amendement is nipt niet gehaald, maar de toon is gezet richting een politieke lobby die zijn weerga niet zal kennen, daar verbleekt Kroes nog bij 😉
  Bedankt voor je support!

  Henkie

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)