Velig Internetbankieren

Langzamerhand besmetten wij ook steeds meer huisgenoten met het open source virus.. De meesten zijn allesbehalve nerds maar een aantal is nu zonder problemen overgestapt van Windows naar Ubuntu en dit soms met onvermoede gevolgen.. Zo kwam een ervan deze week bij de Rabobank en de medewerker daar probeerde hem ervan te overtuigen om te gaan internetbankieren. Richard: "Ja maar is dat wel veilig want ik heb mijn "Open Office" e.d., dus ik ben veilig maar wat gebruiken jullie hier eigenlijk allemaal?" De medewerker probeerde zich er op allerlei manieren uit te redden maar kon Richard toch niet overtuigen van de veiligheid van het Rabobank systeem. Uiteindelijk gaf de medewerker maar toe ook niet zoveel van computers te weten. Ter onderstreping van Richard’s gelijk verscheen juist vandaag de nieuwste editie van Internet Explorer, IE 7 en daarin werd meteen ook alweer een lek ontdekt waardoor het mogelijk is om inloggegevens te onthullen als je ingelogd bent bij je bank. Hier Richard, poserend met zijn Victor en Rolf tasje voor de Bosch poster:

 Richard

19 oktober 2006     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Henkie:

  Tja, als ik in het restaurant met een credit card betaal kunnen ze mijn nummer ook kopiĆ«ren… Anyway, toen ik de kop las hoopte ik dat het zou gaan over of het uberhaupt mogelijk is om met een linux-systeem van een bepaalde internet-dienst gebruik te maken. Hierbij dan maar: kan dat bij rabo? Vast wel.

  Zowel met girotel als abn amro is het geen probleem… al scheelde het weinig (er is voor gevochten zeg maar). De belastingdienst moet echter een target worden van hatemail, want die schijnen hardnekkig te weigeren om hun digitale aangifte mogelijkheden voor linux toegankelijk te maken.

  Dus mocht ik dit jaar geld bij moeten lappen, dan vertik ik aangifte te doen šŸ˜€

 2. 1 Kletskous » Blog Archive » Tien redenen om Ubuntu Linux te gebruiken:

  […] Dat het veilig is, zelfs zonder antivirus software en al dat gedoe.. […]

 3. 1 Kletskous » Blog Archive » Afscheid en weer verder:

  […] Moeilijk was het afscheid van onze vrienden daar. Het aller  moeilijkst was het afscheid van onze  lieve vriend en bovenbuur.  Al eerder vertelde ik hier over hem en al een aantal keren hebben mensen mij gevraagd wat voor een outfit er nu eigenlijk in dat Victor en Rolf tasje zat. Wel nu, hier eindelijk de onthulling: […]

 4. 1 berend:

  hoi tom &jerry,
  nog gefeliciteerd met birthday, zitten jullie goed op je bootje?
  heb nu ook ubuntu op de pc, heb alleen nog wat problemen met de installatie van de diverse plugins, mijn magixmusicmaker draait niet onder linux, en mijn belastingaangifte moet dus ook weer met de hand.
  als je mij een adres enzo mailt kom ik van het voorjaar wel eens langs in het hoge noorden. en als je iemand in mijn buurt weet die me wat kan helpen met mijn ubuntu- opstarttroubles,de kinderen missen hun favoritgames.
  richard moet maar eens over een sexchange na gaan denken, prachtig die rok!
  groeten berend.

 5. 1 Catharina:

  He Berend, leuk je hier te zien en stoer dat je naar Ubuntu geswitchd bent . Wij zitten er goed bij hier en T stuurt je wel even een berichtje over hoe en wat met Ubuntu. De rok van Ries heet volgens hem overigens een Sarong!

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)