Analyse Websites Politieke Partijen

Ruben van Usarchy is gestart met een analyse van de websites van politieke partijen. Een leuk initiatief vind ik en in de eerste analyse is de site van het CDA aan de beurt. Deze komt er niet best van af ondanks dat het er op het eerste gezicht best aardig uit ziet. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg.

Zelf bezoek ik af en toe het weblog van Jan Marijnissen. Ik vind het wel stoer dat de SP dat doet. Femke heeft het ook een tijdje gedaan maar die is er weer mee gestopt, vooral als gevolg van een oproep van Geen Stijl. Bij de SP is ze dat kennelijk nog niet gelukt ondanks dat ze daar goed hun best voor doen.

Geen Stijl is een populair en populistisch weblog wat voor een groot deel eigendom is van de Telegraaf. Zelf heb ik geen moeite met het provocerende karakter ervan maar wat wel zielig is, is dat het zich voordoet als onafhankelijk en dat de redactie zich verschuilt achter schuilnamen. En dat terwijl Geen Stijl anderen regelmatig publiekelijk aan de schandpaal nagelt. Een laf stelletje dus.

12 november 2006     Politiek     Trackback-URL     reageer

9 reakties

 1. 1 Kimske:

  En zo is dat!

  Marijnissen is helemaal top, trouwens 😉

 2. 1 Henkie:

  yeah Marijnissen for president! Heej maar wat vond kletskous van http://www.d66.nl ? Ik vind um wel o.k. die nieuwe lay-out. h1p en mod3rn

 3. 1 Catharina:

  Marijnissen..? Ik dacht meer aan Femke.. Zie kletskous vandaag.. https://kletskous.com/2006/11/16/linkse-lente/

  Ziet er best ok uit hoor die lay-out. Is het Joomla? De gebruiksvriendelijkheid laat ik graag aan Ruben over. Maar inhoudelijk vind ik het altijd maar een stelletje vago’s. Niks voor mij in ieder geval.

 4. 1 Henkie:

  d66 stelletje vago’s? ben benieuwd wat er van gl over is na 12 jaar regeren…. overigens GL is wel mijn 2e keus… Dat van Marijnissen was grapje hoor. SP in de regering en we kunnen over een jaar weer naar de stembus. Ach misschien zijn de door de SP vaak aangehaalde italiaanse toestanden in NL voldoende om eindelijk eens door te zetten met de bestuurlijke vernieuwing: niet goedschiks dan maar kwaadschiks 😉

 5. 1 Catharina:

  Het gaat toch niet om regeren? Het gaat erom waarvoor ze staan en dat ze dan al 12 jaar met Jan en Alleman naar bed gaan zegt mij genoeg. Ze passen zich dus kennelijk lekker aan iedereen aan. Marijnissen is voor mij geen grapje. De SP is mijn tweede keus maar omdat ik vrijheid ook belangrijk vind, kies ik voor Groen Links.

 6. 1 Henkie:

  hèhè, eindelijk kletsen 😉
  Gaat het niet om regeren? Wat doen ze dan in Den Haag? Naar mijn idee gaat het er in de politiek om dat je wilt regeren om jouw standpunten en idealen een stap dichterbij te brengen.
  Waar D66 voor staat is eenduidig (dat verschilt op het gebied van o.a. milieu, natuur, ruimte en verkeer weliswaar van Groen Links, maar niet bijzonder veel) maar dat dat in de regeringsdeelname verdomd lastig blijkt te realiseren behoeft geen uitleg.
  Wat je bedoelt met “met jan en alleman naar bed gaan” ontgaat me.

 7. 1 Catharina:

  Wat ik bedoel is dat je niet alleen maar moet willen regeren als je daarbij niet of nauwelijks de mogelijkheid hebt om iets te veranderen terwijl je wel verantwoordelijk wordt voor het CDA/VVD beleid. Met Jan en alleman bedoel ik dan weer met de PvdA en dan weer met CDA/VVD. Het maakt ze dus kennelijk niet zoveel uit.

 8. 1 Henkie:

  Tja dat geldt voor die drie andere partijen ook, die regeren ook met wisselend succes met elkaar en ze hebben daar D66 bij nodig gehad. Maar je hebt gelijk dat wat D66 wilde doen in B2, ten einde kwam toen een ideaal sneuvelde in de 1e kamer: de gekozen burgemeester. Het paasakkoord had er niet mogen komen. Sneu is het wel dat d66 nu onevenredig hard wordt gestraft voor deelname aan dit kabinet op portefeuilles (bv. integratie, sociale zaken) waar het nauwelijks iets mee heeft gehad, terwijl ze daarmee erger heeft voorkomen (lpf of cu? hmmm). Dusss…. de komende periode wordt op zeker oppositie voor D66, maar hoe links of hoe progressief B1 of B4 wordt, ik heb geen idee.

  Maarre, ander vraagje: de adsense voor verwijzingen naar google software enzo, die klikken leveren geen geld op! Hoe zit het daar mee? Moet er dan eerst gedownload worden ofzo? Hoe zit dat 🙁

 9. 1 Catharina:

  Tsja, sneu maar als kabinet ben je toch gezamenlijk verantwoordelijk voor het regeringsbeleid en daar word je dan ook terecht op beoordeeld, lijkt me. Van CDA en VVD weet je dat ze een grotendeels rechts- conservatieve aanhang hebben en die stemmen dus wel in met dit beleid. Bij D66 ligt dat kennelijk en gelukkig toch anders.

  En ja, bij die verwijzingen moeten ze eerst gaan downloaden.

 10. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)