Deel 2 van de Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand – Grijp je kansen

Zoals ik al schreef in de aankondiging van de saaie SEO maand, leek het mij gezellig en leerzaam om deze serie samen met andere webmasters op te zetten. Daarom had ik ook in een aantal fora op internet waar webmasters komen,  een oproep geplaatst om mee te doen. Wat mij daarbij opvalt s dat er tot nu toe  niemand inhoudelijk reageert op dit voorstel. Er is niemand die bijvoorbeeld zegt wat een stom idee of leuk, ik ga mee doen en wel hierom.. Erger nog, op oproepen die ik in een aantal fora heb gedaan, krijg ik soms juist negatieve reacties.

Natuurlijk is dat voor mij ook reden om te kijken naar mijn eigen rol daarin. Wat ik me best kan voorstellen,  zijn de opmerkingen van mensen die zich irriteren aan de titel: "saaie zoekmachine optimalisatie". Natuurlijk vindt niet iedereen SEO saai. Voor sommige mensen is het  een baan en dan mag je hopen dat ze er plezier in hebben.  De titel geeft gewoon mijn persoonlijke mening weer en is ook wat provocerend bedoeld. Maar wat ik ook probeer duidelijk te maken is, dat ik juist probeer een ander beeld van SEO te krijgen, door mij er meer in te verdiepen.

Maar wat moet ik nu met reacties zoals deze:

"Ik heb het idee dat hier iemand zijn blogje probeert te promote"

of

"Dan is het dus gewoon spammen?"

Dit laatste als reactie op een antwoord dat ik gaf, dat mijn reden om met SEO aan de slag te gaan is, het aantal bezoekers aan onze websites te verhogen en dus niet vooral het saaie weer…

Nu heb ik eens gekeken naar een aantal van de  profielen van de webmasters die met dit soort reacties komen en dan blijkt dat ze veelal websites beheren met een pagerank van  0 of 1,  die er bovendien meestal nog niet erg professioneel uitzien of zelfs helemaal niet werken.

In plaats van dit soort negatieve reacties te geven, zouden ze het ook kunnen zien als een kans om hun  eigen site te verbeteren en onder de aandacht te brengen. Zo staat Kletskous bijvoorbeeld in de Top 100 van Marketingfacts en heeft een pagerank 4 en zoals iedere beginner weet, die met SEO bezig is, is een link op een site met een hogere pagerank, goed voor de positie van je eigen site.

Nu kan ik me dus druk gaan maken om dit soort reacties maar eigenlijk vond ik het ook wel een aardige aanleiding voor deze tweede aflevering van de saaie zoekmachine optimalisatie maand,  die al steeds minder saai wordt.

3 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

8 reakties

 1. 1 Jeroen:

  Ik vind het helemaal goed wat je doet, er zijn nog zo veel mensen die weten hoe makkelijk SEO is…..ga zo door!

 2. 1 Catharina:

  ‘die niet weten..”, bedoel je vast.. Maar fijn, dank voor je peptalk! Kan ik af en toe wel even gebruiken.

 3. 1 Rob Bolhuis Auto Collin:

  opzet(s)ter van dit gebeuren , goedemiddag.
  Ik ben nog ,,groen,,in het internetgebeuren waarmee ik via mijn bedrijf aan deelneem , maar het thema ,,hoe vind je mij het beste,, vind ik natuurlijk erg interessant.
  Want daar doe je het als bedrijf toch voor…..!
  De inhoud van jullie artikelen is voor mij nog niet zo soepel te volgen , maar de strekking begrijp ik.
  Wie verteld mij , hoe ik mijn kansen moet grijpen in dit grote speelveld….?
  Suggestie,s , op-en aanmerkingen welkom..!
  Met vriendelijke groet , Rob Bolhuis

 4. 1 Patrick Janssen:

  Interessante info, leuk artikel en handige tools! Ik heb onze PR-afdeling (van de Holland Evenementen Groep) een linkje gestuurd.

  In de branche van bedrijfsuitjes is het bizar moeilijk om op de eerste pagina bij Google te komen. Dit soort hulp/info is dan ook van harte welkom!

 5. 1 Catharina:

  Dank Patrick van het leuke initiatief Speedmeet: (http://www.speedmeet.com) Ik voel me vereerd! šŸ™‚

 6. 1 Catharina:

  Hallo Rob,

  Het is opzetster.. šŸ™‚

  Ik probeer zo duidelijk mogelijk uit te leggen maar ik kan me wel begrijpen dat het toch lastig te volgen is als je er net mee begint. Misschien is deze online cursus een mooi beginpunt:
  http://www.cursusnetwerk.nl/cursus-zoekmachine-optimalisatie-2.html

  Voor het vervolg van de serie zal ik in ieder geval mijn best doen om het nog wat duidelijker te maken. Dank voor die tip!

 7. 1 Kletskous » Blog Archive » Deel 5 van de Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand - Titles, Keywords en Madcap:

  […] Nu kwam ik via Jeroen van Madcap, die ik op het spoor kwam door een commentaar op deel 2 van deze serie, terecht op de site van dit bedrijf. Madcap is een ICT en grafisch ontwerp bedrijf, gespecialiseerd in Open Source web-oplossingen en ook zoekmachine optimalisatie voor innovatieve ondernemers. Omdat wij ook sterk gericht zijn op open source, was mijn belangstelling natuurlijk meteen gewekt. […]

 8. 1 Deel 8 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand - Headers | Kletskous:

  […] In deel 1: Wie zijn je doelgroepen? In deel 2: Grijp je kansen In deel 3: Wat je niet hoeft te doen In deel 4: Het belang van goede Titels en Metatags In deel 5: Aanpassen van Titels en het belang van Keywords In deel 6: Meer over Keywords: hoe vind je de sleutelwoorden waarmee je doelgroep zoekt In deel 7: Puzzelen […]

 9. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)