Maart – Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand – Wie doet ermee?

Ik heb de maand maart uitgeroepen tot zoekmachine optimalisatie maand. Waarom maart? Tsja, zoekmachine optimalisatie is naar mijn idee redelijk saai werk en het weer is in maart meestal ook saai, dus vandaar.

Zoekmachine optimalisatie wordt vaak aangeduid met SEO, de afkorting voor Search Engine Optimization. Het doel ervan is kortgezegd meer bezoekers naar je website te trekken. Ik besteed hier natuurlijk altijd wel aandacht aan voor onze websites maar doe dat vaak wat hapsnapperig. Omdat ik wel eens wil weten wat SEO, met een gestructureerde aanpak oplevert, ga ik het nu eens goed aanpakken. Als je zin hebt, kun je met me meedoen en als je geen zin heeft kun je mij vragen om het voor je te doen. ’t Kost dan wel wat, maar het bespaart je ook veel tijd en dan kun je zelf in maart iets leuks gaan doen!

Ik wil al onze websites hierin meenemen en ik maak gebruik van informatie uit een aantal e-boeken die ik hierover heb gedownload en natuurlijk uit de cursus zoekmachine optimalisatie op Cursusnetwerk en die op Open-Of-Course.

Voor ik begin moet ik natuurlijk wel weten wat de stand van zaken op dit moment is, zodat ik straks kan toetsen wat het resultaat is. Hier een aantal statististische gegevens van onze websites over de maand februari:

Overzicht Februari:

  Unieke Bezoekers Aantal Bezoeken Pages % ZM PR Alexa
Open-Of-Course 7329 12370 94956 6% 4 66,509
Cursusnetwerk 8464 11417 109990 13,1% 4 175,161
Freelancenetwerk 1755 2894 7682 12,7% 4 198,298
Kletskous 1344 4266 14784 7% 4 207,731
Mingos 1046 1325 7449 19% 4 475,109


Uitleg bij deze statistieken:

 • Unieke bezoekers zijn het aantal inividuen die in totaal je site hebben bezocht
 • Aantal bezoeken is het aantal keren dat ze in totaal op je site zijn geweest
 • Pages zijn het aantal pagina’s dat ze hebben bekeken
 • % ZM is het percentage van het totaal aantal bezoekers dat via een zoekmachine op onze sites terecht komt.
 • PR  is de pagerank die de site in Google hebben.  Het zegt iets over de waarde die Google aan je site hecht, in verhouding tot andere sites. Je kunt een pagerank hebben van 0-10. De pagerank wordt o.a. beinvloed door het aantal sites dat je naar je linkt en de pagerank die die sites zelf hebben.  Hoe hoger, hoe beter natuurlijk.
 • Alexa is de pagerank van Alexa, een andere Amerikaanse zoekmachine.

Seo for Firefox

Ik heb vandaag nog een erg handige tool ontdekt waarmee je de pagerank, keywords en allerlei andere interessante informatie van websites kunt zien. Deze tool is alleen beschikbaar voor Firefox maar verstandige mensen surfen daar natuurlijk al mee. Firefox heeft namelijk veel meer mogelijkheden dan Internet Explorer en is bovendien veiliger. Je kunt de Firefox tool hier downloaden. Mocht je Firefox overhoopts toch nog niet hebben, dan vind je die downloadlink daar ook.

Meedoen?

Samen is het minder saai en ook meer leerzaam, dus mocht je met me mee willen doen, dan is het handig om deze gegevens ook voor je eigen site in beeld te brengen en ook Seo for Firefox te downloaden. Vanaf morgen begint dan het echte werk.  As je meedoet, laat het hier dan a.u.b. hier ook even via een reactie weten.

1 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

13 reakties

 1. 1 Gerben:

  Hm…

  Tja, ben te druk met echte SEO..niet saai….en heb hier helaas geen tijd voor.

  Verder geef je ook niet echt aan wat je van ons verwacht?

 2. 1 Kletskous » Blog Archive » Deel 2 van de Saaie Zoekmachine Optimalisatie Maand - Grijp je kansen:

  […] Zoals ik al schreef in de aankondiging van de saaie SEO maand, leek het mij gezellig en leerzaam om deze serie samen met andere webmasters op te zetten. Daarom had ik ook in een aantal fora op internet waar webmasters komen,  een oproep geplaatst om mee te doen. Wat mij daarbij opvalt s dat er tot nu toe  niemand inhoudelijk reageert op dit voorstel. Er is niemand die bijvoorbeeld zegt wat een stom idee of leuk, ik ga mee doen en wel hierom.. Erger nog, op oproepen die ik in een aantal fora heb gedaan, krijg ik soms juist negatieve reacties. […]

 3. 1 Catharina:

  Hallo Gerben, benieuwd naar wat je onder echte SEO verstaat? Wat mijn bedoeling is, dat we samenwerken op het gebied van SEO en elkaar helpen. Dus bijvoorbeeld aan de hand van voorbeelden van elkaars websites en onderzoek uitleggen wat je doet om meer bezoekers te trekken en wat wel en niet werkt.

 4. 1 Erno Hannink:

  Ai, deze had ik gemist. Eens zien of ik dat nog kan inhalen.
  Wat ik vooral doe aan SEO. Weinig, of nee eigenlijk niet ik schrijf veel.
  Voor de SEO heb ik dus gekozen voor een goede basis WordPress met een goede template. Keywords invullen, links aanvullen met Alt en Title, reageren op andermans blog, dialoog aangaan met reageerders….. en veel schrijven.
  Interessant om te zien of dit alles op korte termijn effect heeft op ernohannink.nl. Sinds 1 week over van statische HTML naar WordPress.

 5. 1 Catharina:

  He Erno, Inderdaad voor een blog helpt vooral veel schrijven is ook mijn ervaring. Schijnen voor WordPress trouwens ook nog wel wat andere mogelijkheden te zijn; zal me daar deze maand ook nog eens in verdiepen. Wordt vervolgd.

 6. 1 Erno Hannink:

  Kijk deze site maar eens http://www.pearsonified.com/

 7. 1 Deel 8 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand - Headers | Kletskous:

  […] Om te beginnen deze week, eerst even een samenvatting van wat er al behandeld is. Het begon allemaal met een oproep aan webmasters om mee te doen. Vervolgens zijn de volgende zaken aan de orde geweest: […]

 8. 1 Hummerbie:

  Hallo Catherina,

  Jammer dat ik je Blog artikelen over dit onderwerp wat laat vond, maar ja dat krijgt je als Zoekmachine Optimalisatie doet.. je leert steeds meer bij door te lezen en dat kost tijd!

  Voor een van je vervolg artiklen zou je eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld laadtijden.

  Een tip van mij is alvast dat ook aandacht moet besteden aan je 404 Error Page.
  Zeker als je een website om gaat zetten kun je daar veel bezoekers meer houden.
  Zorg ervoor dat je ze helpt bij het vinden van datgene wat ze zoeken.
  Zeker met links naar je Site Inhoud of Blog onderwerpen… werkt ook goed voor Interne links die de Zoekmachine spiders kunnen volgen.

  Ik zal de post doornemen en waar mogelijk of noodzakelijk nog wat extra info geven…

  Leuke initiatief… en eh… als andere denken dat dit spam is, dan moeten ze nog veel leren over Viral Marketing šŸ™‚

 9. 1 Catharina:

  Hoi Hummerbie,

  Wat een leuke reactie! Dank je wel en ook voor je tips. Jouw weblog is overigens ook erg interessant, zeker voor mij omdat wij ook met Joomla en WordPress werken. Zal er eens goed naar kijken want er valt zeker nog veel te leren.

 10. 1 Maurice Beerthuyzen:

  Met terugwerkende kracht doen we mee. We zijn hier al een tijdje me bezig om eerlijk te zijn, maar wellicht lees ik hier nog tips die ik nog niet heb toegepast.

 11. 1 Catharina:

  Hoi Maurice, gezellig dat jullie aanschuiven met Interpolis. Als jij nog tips hebt uit eigen ervaring, zijn die natuurlijk ook van harte welkom.

 12. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

  […] Maart saaie zoekmachine optimalisatie maand […]

 13. 1 Expert Bloggers Informatie voor de Top Bloggers van Morgen | Zoekmachine Optimalisatie voor Joomla:

  […] In navolging van Kletskous Spannende SEO MaandĀ šŸ™‚ Ā is Chitika nu begonnen met hun Blogger Bash maand […]

 14. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)