Deel 3 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand – De meevallers

Via een tip van Wouter van Diggelen, heb ik vandaag deze video bekeken van Wil Reynolds, een Amerikaanse Internet Marketing en SEO specialist  en daaruit bleek dat een aantal dingen waarvan vaak  wordt beweerd dat ze van belang zijn voor zoekmachine optimalisatie, dat eigenlijk niet of nauwelijks zijn. Dat is mooi, want dat scheelt een hoop zinloos werk.

Overigens verontschuldig ik mij voor de vele Engelstalige termen in deze serie, maar mensen die professioneel met zoekmachine marketing bezig zijn, bedienen zich nu eenmaal van een apart jargon; zo liepen wij laatst achter een paar jonge mannen op de Webwinkelvakdagen in de Jaarbeurs, die druk in gesprek waren en toen vingen wij de volgende phrase op: "ja, dat is inderdaad  K** , qua SEO ". Een "normaal" mens kan daar toch geen touw aan vastknopen?

Maar nu weer terug naar wat er allemaal niet meer hoeft:

Het invullen van de keywords in de html code van de pagina:

In de html code van een website kun je sleutelwoorden inbouwen waarop je gevonden wilt worden. Deze woorden zijn niet zichtbaar als je de pagina op de normale manier bekijkt maar wel als je de html code bekijkt. In Firefox kun je dat zien via "View" en dan Page Source". Zoekmachines negeren deze keywords tegenwoordig omdat er vaak misbruik van werd gemaakt. Mensen zetten namelijk maar allerlei woorden in deze code die niks met het onderwerp van de site te maken hadden maar die wel populair waren voor zoeken.

Het analyseren van de keyword dichtheid:

Een beetje verwarrend maar dit slaat niet op de keywords uit het vorige onderdeel maar op de sleutelwoorden die je in de normale, zichtbare tekst van je site gebruikt. Vaak wordt hiervan gezegd dat het het beste is wanneer je een keyword dichtheid hebt van tussen bijvoorbeeld 2 en 5% . Hiervoor zijn dan weer allerlei instrumenten beschikbaar waarmee je dat kunt meten. Maar volgens Wil is dat allemaal niet nodig.

Optimaliseren voor een woord

Het optimalieren van een site voor slechts een woord is meestal verloren tijd. Dit omdat de concurrentie domweg te groot is. Beter is het dus om te optimaliseren voor woordcombinaties van bijvoorbeeld 2 of 4 woorden.

Image alt tekst

Het invoegen van een tekst bij een plaatje schijnt amper effect te hebben op je vindbaarheid.

Website aanmelden bij zoekmachines:

Hier had ik het al eerder over en ook Wil Reynolds zegt dus dat het eerder ten nadele van je positie kan werken dan ten voordele. Niet meer doen dus.
 
Een aantal van deze dingen wist ik wel Zo heb ik bijvoorbeeld regelmatig geconstateerd dat sites hoog scoren, terwijl de keywords in de html ontbreken. Wij ontwikkelen bijvoorbeeld ook een internationaal portal voor gratis cursussen met een open inhoud: Open-of-course en als ik dan met Google op zoek ga naar "free courses" staat deze op de eerste plaats: Free-ed.net en deze op de tweede: Mit Bij beide geen spoor van keywords in de html.

De vraag is wat we dan wel moeten doen maar ook daarop werd in de video enig licht geworpen. Morgen maar weer verder; eerst even genieten van wat er allemaal niet hoeft.. Met dank aan Wouter!

5 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Deel 8 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand - Headers | Kletskous:

    […] In deel 1: Wie zijn je doelgroepen? In deel 2: Grijp je kansen In deel 3: Wat je niet hoeft te doen In deel 4: Het belang van goede Titels en Metatags In deel 5: Aanpassen van Titels en het belang van Keywords In deel 6: Meer over Keywords: hoe vind je de sleutelwoorden waarmee je doelgroep zoekt In deel 7: Puzzelen […]

  2. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

    […] De Meevallers […]

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)