Deel 8 van de saaie zoekmachine optimalisatie maand – Headers

Om te beginnen deze week, eerst even een samenvatting van wat er al behandeld is. Het begon allemaal met een oproep aan webmasters om mee te doen. Vervolgens zijn de volgende zaken aan de orde geweest:

In deel 1: Wie zijn je doelgroepen?
In deel 2: Grijp je kansen
In deel 3: Wat je niet hoeft te doen
In deel 4: Het belang van goede Titels en Metatags
In deel 5: Aanpassen van Titels en het belang van Keywords
In deel 6: Meer over Keywords: hoe vind je de sleutelwoorden waarmee je doelgroep zoekt
In deel 7: Puzzelen

Headers

Headers

Headers

Headers

Vandaag wil ik het hebben over de zogenaamde "headers". Headers zijn kopjes die je in je teksten kunt plaatsen als kopjes van hoofdstukken en paragrafen, net als bij een boek.  Zoals je hierboven ziet, zijn ze er in verschillende maten (H1 t/m H6 of soms zelfs nog meer). Zoekmachines scannen websites op deze headers, waarbij Header 1 als de belangrijkste wordt gezien en 6 dus als de minst belangrijkste. Persoonlijk gebruik ik eigenlijk alleen maar H1 t/m H3.

Naast dat een goed gebruik van kopjes je website ook voor de lezers overzichtelijker kan maken, kun je deze dus ook  goed gebruiken om bepaalde keywords die van belang zijn voor je site, beter naar voren te laten komen. Omdat H1 het belangrijkst is, zou je bijvoorbeeld gelijk kunnen maken aan de titel van je site.

Hoe maak je headers?

Als je gebruik maakt van een CMS, zoals bijvoorbeeld Joomla of blogsoftware, zoals WordPress, zit het maken van een header standaard ingebouwd in de html editor. Zo niet dan kun je in de html code gebruik maken van de <h1> t/m <h6> tags.

Voorzichtig met headers:

Bij een overmatig gebruik van headers kan het zijn dat de zoekmachines dit afstraffen en je site in plaats van hoger dus zelfs lager of helemaal niet meer in de resultaten voorkomt. Wissel daarom af met verschillende keywords en houd vooral de gebruikersvriendelijkheid van je site voor ogen.

12 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

    […] Headers […]

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)