Saaie zoekmachine optimalisatie maand – halverwege dus maar even evalueren

De  maand is voor de helft om, dus tijd om even wat zaken te evalueren.

Eerst maar eens de vraag of zoekmachine optimalisatie nu echt zo saai is als ik had verwacht. Nou nee, het valt me eigenlijk alles mee. Nog steeds vind ik het soms wel wat droge kost, maar ik heb deze maand wel veel geleerd en door deze serie ook weer een aantal nieuwe aardige en slimme mensen ontmoet.

Verder ontdek ik steeds meer dat voor optimalisatie creativiteit nodig is en dat is dan weer mooi meegenomen. Bovendien blijkt dat veel mensen toch op zoek zijn naar dit soort informatie, want het aantal bezoekers van Kletskous is behoorlijk hoger dan normaal. Een bericht op Bizz zorgde voor een  flinke maar kortstondige boost, maar ook dagelijks, blijft deze blog, deze maand zo’n 100 bezoekers per dag meer trekken dan vorige maand.

De vraag is natuurlijk vooral of Kletskous en onze andere websites nu ook beter worden gevonden door de zoekmachines maar ik denk dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken voor wat betreft deze resultaten. Bovendien heb ik door al dit geschrijf hier en wat andere perikelen, nog niet eens tijd gehad om al het geleerde in de praktijk te brengen. Toch is er wel iets merkbaar. Relatief wordt Kletskous deze maand nog iets minder via de zoekmachines gevonden dan in februari,  maar in absolute cijfers is het meer.

Een enigzins genant detail is wel, dat de zoekwoorden waarop ik het meest gevonden de volgende zijn:

 • vista
 • windows
 • nadelen vista
 • vista nadelen
 • monitor werkt niet onder xp
 • voordelen vista
 • windows live one care

Wat moeten de mensen hier toch allemaal mee? Ga toch lekker aan de Ubuntu!. Echt waar, na een tijdje wil je nooit meer iets anders.

Voor wat betreft onze andere websites waar ik mee bezig ben geweest, Freelancenetwerk en Mingos zie ik nog geen resultaten voor wat betreft de vinbaarheid via de zoekmachines,  al stijgt het aantal bezoekers op Mingos wel iets. Maar goed, zoals ik al zei is het waarschijnlijk nog te vroeg voor resultaten.
Zoekmachines registreren niet meteen iedere verandering. Geduld, dus maar en eerst maar even fijn weekend vieren met een paar oude vrienden uit Arnhem en bijkomen van deze halve saaie zoekmachine optimalisatie maand. Lezers, bedankt voor jullie reacties en het trouw uitzitten van deze serie. Allemaal een goed weekend!

16 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Hummerbie:

  Om het geheel iets minder saai te maken..

  The Hungry Little Spider – An SEO Bedtime Story
  http://www.successful-sites.com/articles/promotion-claiborne-story.php

  Zoekmachine Optimalisaite is voor mij is het altijd spannend !

 2. 1 Deel 19 van de Zoekmachine Optimalisatie Maand - Afsluiting en aanbod gratis Website met SEO | Kletskous:

  […] Tussentijdse Evaluatie […]

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)