Pleidooi voor een nieuwe bevrijdingsdag en dan echt..

Anarchisten van de lage landen, zijn jullie waxinelichthouders op? l vraagt reclamemijnheer @jan_bennink  zich af in de Volkskrant. Bennink refereert daarmee aan Erwin Lensink, die in 2010 een waxinelichthouder gooide naar de gouden koets. Behalve wat verfspatjes op de gouden koets, bleef dit incident zonder gevolgen voor de Koningin en haar gevolg, maar niet voor Erwin Lensink.  Hij werd  een jaar lang opgesloten, vervolgens door de rechter ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot nog een jaar lang gedwongen opname in een psychiatrische inrichting, in hoger beroep weer psychisch in orde verklaard en uiteindelijk veroordeeld tot vijf maanden cel, met aftrek van voorarrest..

Dit jaar werd hij weer opgesloten, eerst een paar maanden in Duitsland en daarna in Nederland; vlak na de troonswisseling is hij weer vrijgelaten. Deze keer ging het om een aanklacht van stalking.  Hij werd vastgehouden onder zware beperkingen,  iets wat zeer ongebruikelijk en griezelig is , aldus zijn advocaat.

Nu ken ik Erwin Lensink verder niet, misschien heeft hij gelijk of is het een volslagen mafkees, maar vergelijk dit eens met andere overtredingen / misdrijven en dan is het niet zo moeilijk om in te zien dat mensen die zich openlijk tegen de monarchie keren veel harder worden aangepakt dan plegers van veel ernstiger misdrijven. Zo verzucht ene Ton hier op de site van Omroep West:

“Absurde straf, mijn zoontje is beroofd onder bedreiging van een mes en de dader kreeg verleden jaar 180 uur taakstraf.”

Van dit soort repressie gaat een afschrikkende werking uit. Van verschillende mensen heb ik  gehoord, dat ze tijdens de troonswisseling niet naar Amsterdam durfden om te protesteren tegen de monarchie. Zo werd er  o.a.. vooraf door het bevoegd gezag gewaarschuwd voor scherpschutters  op de daken, o.a. rondom de Dam. Deze snipers mochten schieten op bevel van Minister Ivo Opstelten.

En ja, er waren zoals burgemeester  Van der Laan zei , voldoende aangewezen plekken waar wel gedemonstreerd mocht worden, maar dat  is geen vrijheid van meningsuiting en demonstratie, dat gaat meer in de richting van een gecontroleerde politiestaat.

Vandaag, op 5 mei 2013  vierden wij onze “vrijheid”, maar  wat mij betreft is dat de laatste keer geweest. Volgend jaar eisen we onze vrijheid op en wordt er korte metten gemaakt met  de eindeloze lijst van vrijheidsbeperkende maatregelen en wetsvoorstellen van onze overheid.

Een kleine  selectie:

Aanvullingen en ideeën over hoe we volgend jaar op  5 mei 2014 onze vrijheid terug gaan vorderen zijn welkom.

ME_460_GEMA-640x199

 

Mimi and Eunice – Cartoon by Nina Paley – License: ♡ Copying is an act of love. Please copy.
6 mei 2013     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 paul:

    Ik keek gister naar de speelfilm Suskind en de geslaagde pogingen van het verzet nog wat mensen, Joden te redden. In de film geven de nazi’s hoog op over de goede bevolkingsregisters en de hulp van de vele Nederlanders bij het mogelijk maken en uitvoeren van de deportaties. We zien behoorlijk wat mensen een graantje mee pikken van de etnische zuivering. (kijk naar de docu ” de Baby” uitgezonden op 4 mei door de Joodse Omroep). We zijn een volk van meelopers en geldbeluste opportunisten. Zoals het nu gaat met de illegalen en ongewenste vreemdelingen kijken we ook allemaal een andere kant op en worden de wetten nog wurgender m.m.v. de zogenaamde linkse middenpartij. We hebben hier geen fascisme meer nodig om een totaal verstikkend klimaat van Oranje eensgezindheid en Nationale Zelfgenoegzaamheid te doen heersen. Ulm houdt een toespraak tijdens de Dodenherdenking waarin hij de ‘vredes’missie in Afghanistan op een lijn plaatst met de strijd tegen het fascisme. Het Ministerie van Vrede klopt zich op de borst en het Volk is geroerd.
    De bewakingsstaat is een feit, zoals je aan geeft; elk verzet is zinloos, lijkt het. Maar de rot zit zo diep in het systeem, dat het zal gaan kraken.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)