Microsoft: “zeur niet zo maar doe iets!”

Ik weet eigenlijk niet waar ik mij meer aan moet ergeren. Aan de zoveelste dreigementen van Microsoft om de open source wereld aan te klagen vanwege patentschendingen of aan de gekleurde weergave daarvan op Webwereld.

Microsoft roept al jaren dat Linux of andere open source programma’s patenten van ze schendt maar geeft nooit aan welke. Het enige verschil is dat de duurste advocaat van Microsoft ze deze keer geteld heeft en het zijn er volgens hem 235.

Omdat Microsoft niet zegt welke het zijn, is het voor de open source wereld omogelijk om hierop inhoudelijk te reageren. Dat kan alleen als Microsoft eindelijk eens een keer de koe bij de horens vat en Linux, Open Office e.d. aanklaagt. Omdat open source programma’s geen eigenaar hebben, zouden dat dan waarschijnlijk de bedrijven zijn, die meewerken aan de ontwikkeling, zoals oa,a, Canonical, Red Hat, Sun en IBM. Novell, de ontwikkelaar van Suse Linux is hiervan inmiddels gevrijwaard d.m.v. een dubieuze deal met Microsoft.

Gelukkig is de idiote patentwetgeving hier in Europa nog steeds niet van toepassing en kan Microsoft alleen in Amerika naar de rechter stappen. De vraag is of ze het werkelijk gaan doen of dat het weer bij de gebruikelijke "FUD" blijft  (verspreiden van geruchten om iemand anders in een kwaad daglicht te stellen), met als doel bedrijven en mensen schrik aan te jagen en toch maar te blijven kiezen voor de producten van Microsoft, ook al zijn die vaak  kwalitatief minder.

Maar niks daarover op Webwereld. Daar wordt het bericht neergezet alsof Microsoft volkomen in het gelijk staat en met recht nu eindelijk eens vergoedingen opeist. Gelukkig herkennen ook veel vaste  bezoekers van Webwereld deze tendentieuze berichtgeving en inmiddels staan er al bijna 300 reacties online. Ik besluit dan ook maar om mij hier niet langer over op te winden en ik wens Microsoft vanaf deze plek veel succes met de aankomende rechtszaken.

16 mei 2007     Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 MacMiep:

  Gewoon een Mac kopen en geen MS software meer gebruiken.
  grtz, MacMiep

 2. 1 Catharina:

  Mijn Macje heb ik verkocht; nu gewoon lekker Linuxen. Vrijheid, blijheid!

 3. 1 MacMiep:

  Linux mag ook natuurlijk! Open Source RULES!

  Grtz,
  MacMiep

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)