Ontmoeting met een monnik op Second Life

Zoals ik eerder zei zijn we op Second Life bezig met het onderzoeken van mogelijkheden naar een eigen eiland voor alles wat vrij en open is. We hebben inmiddels ook een stukje grond gehuurd en een groep opgericht.

Nu kwam er gisteren een monnik uit Korea naar me toe (naar eigen zeggen) en hij bood aan om te helpen met het bijelkaar krijgen van geld voor het vrij en open eiland. Hij vroeg mij of er ook plek zou zijn voor het bouwen van een klooster op het eiland. De vraag bracht mij in verwarring, want bij vrij en open denk ik nu niet meteen aan een klooster.  Ik legde hem uit dat wij met vrij en open doelen op zaken als  vrije en open  licenties e.d. Daarop zei hij mij dat ik dan niet moest zeggen dat het bedoeld was voor alles wat vrij en open was.

Ik vertelde hem dat religies voor mij zeker niet synoniem zijn aan vrij en open maar toen reageerde hij met de stelling dat zijn klooster niet religieus en niet dogmatisch  was. Ik vroeg hem of hij misschien boedhistisch was en dat klopte.  De monnik vertelde verder dat hij ieder jaar twee keer drie maanden zweeg en dat dat hem heel goed beviel. Zes maanden, niks zeggen..   Ik vroeg hem of dat dan niet dogmatisch was maar dat ontkende hij, omdat het niet werd voorgeschreven en het zijn eigen keuze was. Toen vroeg ik hem wat ik zou moeten doen als ik hem zou toelaten en vervolgens de katholieke kerk zou komen aankloppen. Hij zei dat ik die dan moest weigeren met als reden dat het katholieke geloof een religie is.

Ik heb hem toegezegd dat ik het met andere betrokkenen zou overleggen en dat ik er zelf ook over na zou denken. De monnik ging weg en zei dat hij me ongeacht of er plek zou zijn voor zijn klooster, wilde helpen met het realiseren van het eiland.

18 juni 2007     Second Life, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)