Vierde verjaardag Second Life en Mark Shuttleworth

Second Life vierde vorige week haar verjaardag met een grote overzichtstentoonstelling van vier jaar Second Life. Een deel van het gebied was gereserveerd voor Open Source en wij werden uitgenodigd om er te exposeren. Ondanks de korte voorbereidingstijd, is  het met behulp van een aantal SL-vrienden gelukt om er een mooie presentatie neer te zetten en we trokken daarmee dan ook veel aandacht.

We hadden o.a. van het Ubuntu logo een zithoek gemaakt waar het vooral in de weekeinden druk en gezellig was en waar natuurlijk ook uitgebreide discussies werden gevoerd. Helaas ben ik door de drukte vergeten om er wat plaatjes van te schieten. In het gebied werden ook een aantal presentaties gegeven maar deze gingen mij door het hoge technische gehalte, meestal boven de pet.

Wel had ik nog geprobeerd om Mark Shuttleworth, "de grote baas" van Ubuntu,  te strikken voor een presentatie. Helaas was het voor hem te kort dag,  maar hij liet wel weten dat hij het erg COOL vond dat wij daar stonden. Ook bood hij later nog aan om ons  op een of andere manier te hepen en nodigde ons uit om naar de eerstvolgende Europese developers summit te komen voor een presentatie, ergens dit najaar. Dat biedt dus zeker perspectieven.

Wat ook perspectief biedt, is dat er redelijk wat ruimte rondom ons is vrijgekomen door de verhuizing van een van onze buren. Met enige moeite heb ik de "landlord", zoals ik de draak en huurbaas pleeg te noemen,  zover gekregen dat hij ons een week de tijd geeft om om geinteresseerde huurders te vinden,  die passen binnen het idee  van het vrij en open eiland.  Inmiddels zijn er al vier bij gekomen en zijn we druk op zoek naar nog meer geinteresseerden. Daarmee hebben we natuurlijk nog geen eiland maar het is een mooie manier om kleinschalig te beginnen en geleidelijk door te groeien naar het uiteindelijke doel.

Ook staat er nu een Wiki online voor het vrij en open eiland en ik ben erg benieuwd naar hoe dit allemaal verder zal gaan. Tot nu toe heb ik er in ieder geval zeker geen spijt van dat ik Second Life niet na een aantal keren rug heb toegekeerd, zoals velen doen, maar de tijd heb genomen om die wereld en de mogelijkheden ervan beter  te leren kennen.

5 juli 2007     Second Life, Ubuntu, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Vincent:

  Het is ook zeker cool šŸ˜€

  En over misleidende titels gesproken: ik dacht even dat je wilde zeggen dat de SABDFL zelf vier jaar werd šŸ˜‰

 2. 1 Catharina:

  Oh ja, je hebt gelijk; deze is inderdaad een stuk misleidender.. ahum..

 3. 1 Vincent:

  Toe maar, Mark noemt je gewoon op zijn blog: http://www.markshuttleworth.com/archives/128

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)