Sneue marketing: Bedrijven die zich voordoen als tevreden klanten

Op mijn weblog heb ik er ook wel eens last van. Reageerders van bedrijven, die zich voordoen als een tevreden klant. Een beetje sneu, maar zou je denken dat een bedrijf als Microsoft toch wel iets anders te doen heeft.

Maar wat lees ik net op het Ubuntu forum:

In het blad Power Unlimted staat de volgende ingezonden brief gepubliceerd: 

Microsoft is WEL goed
Geachte dames en heren van de PU.
Ik heb ruim een jaar geleden een 360 gekocht en die ging vorige week stuk, ik kwaad want er zit natuurlijk maar 1 jaar garantie op.
Ik bellen en dacht van tevoren dat di mensen wel weer moeilijk zouden doen en hem niet gratis zouden willen repareren. Ik was in de veronderstelling dat ik weer 1 a 2 uur zou moeten wachten met zo’n irritant wachtmuziekje (ik heb al eens geprobeerd te bellen voor Xbox Live en toen moest ik 2 uur wachten!!!) maar nee, ik kreeg na 2 minuten al iemand aan de lijn en die meneer hielp heel vriendelijk en hij vertelde mij ook dat de 360 gratis gerepareerd zou worden en hij legde alles uit hoe ik dat moest doen met het versturen en dergelijke.
En toen kwam ik met de vraag (wel een beetje zeikerig, maar ja het is toch geld) of Xbox Live vergoed zou worden want je ben hem wel een maand kwijt natuurlijk, en ja, dat zou ook helemaal geregeld worden oftewel ik was een gelukkig man (nog steeds).
Ik heb mijn Xbox nog niet terug maar ik kijk er wel weer naar uit om lekker Halo 3 te kunnen spelen want ik heb er natuurlijk niet voor niks een maand aan gewerkt!
Maar ja, ik heb deze brief geschreven om te laten zien dat de service van Microsoft super is want ik hoor van die verhalen dat de service heel slecht is maar dat is niet zo!!!

En dan het antwoord van de redactie:

Bij deze het verzoek aan alle medewerkers van Microsoft om geen brieven meer naar ons te sturen over de goede service van hun werknemer. Wij trappen er niet meer in.
Dit is namelijk al de vijfendertigste brief deze maand met het poststempel “Schiphol-Rijk”, alwaar het Nederlandse hoofdkantoor van deze multinational is gevestigd.

Ik weet het niet hoor maar als dit waar is, moeten we ons toch echt haast zorgen gaan maken over de toekomst van MS.

19 januari 2008     Marketing en SEO, Ubuntu     Trackback-URL     reageer

10 reakties

 1. 1 René Brink:

  Huh, zijn die lui zo zielig? Dit zijn acties die je zou verwachten van een bedrijf dat ten onder gaat en dan tegen beter weten in nog probeert er weer bovenop te komen. Zouden ze denken dat het zo erg met hun gesteld is… Je zou bijna medelijden krijgen 😉

 2. 1 Quatroking:

  Ik ben degene die het bericht had geplaats op het ubuntu forum, en het is (helaas) nog echt waar ook. Koop zelf de Power Unlimited maar, het staat in de brievenbus.

 3. 1 Vincent:

  Naja, dit is wel een praktijk van een individuele werknemer. Andere werknemers doen wel leuke dingen.

  Ook wel een beetje een oen trouwens, hij geeft wel aan dat ie eerst twee uur heeft moeten wachten, is dus maar net wie je aan de lijn krijgt 😉

 4. 1 iGadget:

  @Vincent – inderdaad, al vraag ik me wel af wat de sessies (afgelopen vrijdag was er ook 1?) nou concreet hebben ‘opgebracht’. De op 1 na laatste reactie van de auteur van het artikel wat jij noemt:

  “Ruud de Jonge said:

  Afgelopen vrijdag 18 December was het zover …. De eerste "Voeten op tafel" sessie was een
  # December 23, 2007 9:43 AM”

  Interessant dat juist deze reply de mist in gaat… 🙂

 5. 1 Vincent:

  Haha, ja idd, ik ben ook wel benieuwd. Op zijn blog is er verder ook niets over te lezen.

 6. 1 Tsiburaska:

  Als je wegens de Kassa TV uitzending bleef zitten met deze dure onverkoopbare die in bepaalde winkels niet meer in voorraad is uit zekerheid… zou het wel eens een kerstpakket geweest kunnen zijn…..
  Maar ik weet dat er 1 trouw forum bezoeker van Ubuntu daar werk op de helpdesk….
  Hij moet dus de hele dag Vista problemen oplossen en durft daarom zijn naam en woonplaats niet te melden….
  Als je daar over Linux begint…. kun je vertrekken, dus ik zal deze persoon niet verraden, maar als je ooit bij hem thuis komt… hoop ik dat dit geen collega is!
  Hij zoekt wel ander werk maar een ICT helpdesk medewerker leerde daar alleen MS programma problemen oplossen dus elders onbruikbaar, of moet hij een goedkopere 0900 zelf thuis beginnen als thuiswerker?

 7. 1 Jan Stedehouder:

  Het is ook niet snugger te noemen om brieven te versturen vanuit Schiphol-Rijk. Soms snap je er helemaal niks van. Er zijn al bedrijven die zich openlijk en actief bewegen op discussiefora en reageren bij kritiek op hun producten. Daar is niets mis mee, mits het maar open en transparant wordt afgehandeld. In vergelijking daarmee is dit erg onhandig en richt het meer schade aan dan dat het bijdraagt aan een oplossing.

  Jammer want ik denk niet dat een bedrijf als Microsoft dit nodig heeft. Het blijft alleen op twee gedachten hinken. Aan de ene kant heb je initiatieven die openheid en dialoog voorstaan en aan de andere kant toch weer het oude monopolistengedrag met een vleugje manipulatie.

 8. 1 joop:

  Wie zegt dat de mensjes van Power Unlimited niet de boel aan het opnaaien zijn? Dat soort grapjes doen ze best wel vaker namelijk.

 9. 1 Catharina:

  @Joop: ik zeg dat niet. Ik zeg alleen, als het waar is..

 10. 1 Allstar's Reaggae Band:

  Micro$oft is niet de enige die zich schuldig maakt aan dit soort praktijken. Veel grote bedrijven die consumenten electronica verkopen (computers, mp3 spelers, blenders, tosti ijzers, alles) huren in India een tiental medewerkers om op vergelijkings sites zoals keiskeurig.nl, vergelijken.nl en dat soort dingen positieve ervaringen en berichten over die producten te schrijven… Tja, daar heb je dus ook al geen zak meer aan…
  Het zal niet lang meer duren dat dit ook op technische hulp- en tipforums gaat gebeuren… Op tweakers.net advies vragen over een nieuwe computer en dan zo’n randdebiel die je een Windows machine aanraadt, maar enkel en alleen omdat hij is ingehuurd om dat soort berichten te posten op zo’n forum… Het is allemaal dichterbij dan je denkt, zo niet al realiteit…

 11. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)