Tip voor omgaan met spam van Nederlandse bedrijven

Spam is natuurlijk super irritant. Dagelijks krijg ik veel te veel berichten waar ik niet om gevraagd heb. Gelukkig worden die vrijwel allemaal opgevangen door het prima spamfilter van Thunderbird.

Maar vooral Nederlandstalig  spam komt in eerste instantie nogal eens door het spamfilter heen. (Niet meer als je het in Thunderbird als spam aanmerkt).

Zo kreeg ik vandaag bijvoorbeeld een mail van ene Martin van Dam over een zuurstoftherapie bij chronische vermoeidheid en dan nog een van Carl van de Velde van de Momentum Groep over succesvoller ondernemen.

Wat moet je hier nu mee? Ik ken Martin niet, lijd niet aan chronische vermoeidheid en zit ook niet te wachten op de Momentum Groep. De ultieme tip zag ik vandaag van Vossie op het forum van Higher Level. Vossie belt de spammers op, maakt een afspraak, laat ze komen en stuurt ze vervolgens doodleuk weer weg met de mededeling dat hij niet gediend is van dit soort praktijken.

Ik weet nog niet of ik het voorbeeld na ga volgen, maar het spreekt me erg aan. Wat doe jij eraan en door welke Nederlandse bedrijven word jij gespamd?

3 juli 2008     Internet Algemeen, Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 arie:

  opbellen en even vertellen wat ik van ze vind. desnoods de kvk gegevens op internet publiceren, het zijn tenslotte openbare gegevens. meestal helpt dat wel

 2. 1 Arno Wingen:

  1x per dag gedurende 3 minuten deleten. Of toevoegen aan de SPAM map van mijn software.

  Meet maar eens op, veel langer duurt het niet. En ik krijg nogal wat rotzooi elke dag.

  Voordat ik de telefoon heb gepakt, het nummer heb gevonden, weet wat ik wil zeggen en iemand heb gesproken ben ik vijf minuten verder. En dan heb ik er nog maar 1 gehad! Als ik dan ook nog de kvk gegevens moet publiceren kan ik de hele dag met SPAM bezig zijn.

 3. 1 Catharina:

  Ja ok, maar ik krijg dankzij Thunderbird vrijwel geen spam meer in mijn inbox, behalve dan dus van sommige Nederlandse bedrijven en als je ze er op zo´n manier inluist kost het hen in ieder geval veel meer tijd dan dat het mij heeft gekost om ze uit te nodigen. Belangrijkste doel is natuurlijk dat ze ermee stoppen.

 4. 1 arie:

  idd, er zit bv een fotograaf in ede. die zoekt nl.foto af naar e-mail adressen, om dan lekker te spammen. een paar jaar geleden heb ik hem daar even op aangesproken. pas istie weer hier mee begonnen.
  hebn ik hem weer opgebeld en verteld wat ik van hem dacht, verteld dat ik een deurwaarder langs zou sturen om zijn computers in beslag te laten nemen.
  vraagt die sukkel of het niet te regelen eas, vraag ik hoe dan.
  zegt tie doodleuk als ik nou om vergeving vraag. heb hem even uitgelegd hoe ik over hem en zijn soortgenoten dacht, even vergeving vragen, een wees gegroetje en alles is weer goed. forget it, niet bij mij
  ik vraag om eebn schade vergoeding van 5 ton, zegtie heb ik niet, zeg ik verkoop je shop en je huis maar.
  die hond stond gewoon te janken aan de telefoon, ik heb gezegd dat ik hoopte dattie ging nadenken over waar die mee bezig was.
  ik heb ook nog effe gevraagd of ik zijn vrijdagmiddag verziekt had, dat had ik
  heb ik nou ook je weekend verziekt, dat had ik ook.
  heb toen nog nog gezegd dat ik hoopte dat zijn shop naar de klote ging.
  ik heb nog nooit een farizeeër zo hard horen janken toen ik zei dat ik in nl.foto hier een stukje over geplaatst had

  spammers, de doodstraf, alleen hebben we dat niet in nl, en dat is wat mij betreft voor hun soort wel jammer

 5. 1 Arno Wingen:

  Nee, het belangrijkste doel is geld verdienen met je zaak (voor mij dan). Voor elke spammer die je stopt duiken er weer 5 nieuwe op.

  En als je mensen gaat opbellen en dreigt om 5 ton te eisen (of de doodstraf) voor SPAM ben je volgens mij toch echt niet constructief bezig…

 6. 1 arie:

  volgens mij is zo’n spammer niet constructief bezig, en daar mogen ze best keihard mee geconfrontreerd worden. als je dat niet doet blijven ze doorgaan. en aangezien de officiele instanties hier niks aan doen, zal je zelf voor een oplossing moeten zorgen.

  en de doodstraf heb ik niet ge-eist, hij mag wat mij betreft wel ingevoerd worden voor dat tuig

 7. 1 Werner:

  Voor van Vossie heb ik maar 1 woord nodig: super!

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)