Geld verdienen met Internet – Inkomsten Juni

Vorig jaar in juli en ook in oktober heb ik hier verteld over de inkomsten die ik genereer met websites. Mijn doel in juli was om de inkomsten binnen een half jaar te verdubbelen. Dat is in ieder geval niet gelukt. Belangrijkste reden waren de sterk terugvallende Google adsense inkomsten en dan ook nog die lage dollar..

Maar zoals ik toen ook al zei, wil ik me meer gaan concentreren op affiliate marketing en dat gaat nu toch de goede kant op.

Hier het overzicht van Juni:

Google Adsense: $ 213,– (€ 135)

Hierbij moet ik aantekenen dat het de laatste maand weer bergopwaarts gaat met de inkomsten via adsense. Vooral de laatste dagen gaat het erg goed, ik heb alleen geen idee waarom dat is.

Text Link Ads

Text link ads gebruik ik op Cursusnetwerk en op Open-Of-Course.  Na een onverklaarbare daling van de pagerank van open-of-course van 5 naar 0,  daalde het aantal verkochte tekst links, maar dat werd weer gecompenseerd door Cursusnetwerk. Ik had eigenlijk verwacht dat text links ads niet zou werken voor Nederlandse websites, maar dat blijkt erg mee te vallen. Gelukkig heeft open-of-course inmiddels weer een pagerank 3.

Verdiensten over juni: $ 68,– (€ 43,–)
Text Link Ads

TradeTracker.nl

TradeTracker is nu mijn top affiliate netwerk. Zo kwam ik zaterdagmiddag thuis van het boodschappen doen en zag ik een e-mail van ze met het bericht dat ik € 140,– had verdiend met één lead. Dat is nog eens leuk thuis komen. Nog niet alles is goedgekeurd maar het totaal  over juni is ongeveer € 300,– Verder vind ik het systeem van TradeTracker verreweg het prettigst werken.

M4N

In verhouding tot het aantal campagnes dat ik bij M4N heb lopen vind ik dat het matig presteert. Het totaal was afgelopen maand € 53,– (nog niet allemaal gekeurd).

Daisycon:

Met Daisycon werk ik niet zo heel veel. Vandaar ook lage verdiensten van  € 9,–

Testnet:

Hetzelfde verhaal als bij Daisycon.  Hier afgelopen maand € 12,–

Freelance.nl

Dit is geen affiliate netwerk maar een opdrachten site voor freelancers. Je verdient geld met het doorverwijzen van nieuwe freelancers. Totaal juni ca. € 10,–

Overig:

Hieronder vallen bannerverkoop, nieuwe inschrijvingen Freelancenetwerk:  Totaal ca. € 70,-

Saldo Juni ca. € 620,–

In Oktober was het totaal ongeveer € 400. Al met al ben ik tevreden met deze stijgende lijn. Het leuke van dit soort inkomsten is dat je als zelfstandig ondernemer of freelancer niet puur meer afhankelijk bent van of klanten wel voldoende kopen of dat je genoeg opdrachten hebt. Mijn doel: ik ga toch weer voor een verdubbeling van deze inkomsten aan het eind van dit jaar.

Hoe het werkt leg ik uit op Internet-Geld-Verdienen.nl

1 juli 2008     Affiliate Marketing, Ondernemen en Internet     Trackback-URL     reageer

9 reakties

 1. 1 Ronnie:

  Zal niet gemakkelijk worden. Ik zie dat steeds meer mensen adblock (plus) gaan gebruiken, en zo de reclame inkomsten drukken. Maar toch zijn dit veelal mensen die niet op de banners klikken en ze maar irritant vinden. Succes ermee

 2. 1 Catharina:

  Zelf gebruik ik banners maar beperkt. Ze zijn denk ik wel goed voor de naamsbekendheid van een merk maar voor het maken van omzet voor de affiliates zijn ze minder. Veel mensen – waaronder ik – lijden tegenwoordig aan bannerblindheid. Verder gebruik ik niet van die zeer irritante banners die je eerst verplicht weg moet klikken of nog erger, die omflap banners. Maar er zijn wel andere manieren en het is leuk om daar creatief mee bezig te zijn, zeker als de moeite loont.

 3. 1 marc:

  The limits of meta.
  Blogging about blogging, writing about writing, documentaries about documentaries, songs about songwriting…
  It’s tempting to use a medium to write about the medium.
  It works for a while, but there’s a limit. Pretty quickly, you hit a natural ceiling and you won’t be able to go any further. The most obvious trap online: websites that make money by teaching you about making money by using the web.
  (bron: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog)

 4. 1 Catharina:

  Klopt, met bloggen verdien ik overigens niks en met de website over geld verdienen weinig, maar dat is ook niet de bedoeling ervan. Die laatste heb ik vooral gemaakt omdat er zoveel bullshit over dit onderwerp online staat.

 5. 1 Denniz:

  Hoe werkt Text-Link-Ads eigenlijk? Wat ik er van weet is dat men via jouw website een advertentieplek kan kopen. Kan dit programma bijvoorbeeld ook op de Nederlandse markt worden gebruikt? Hebben jullie ervaring met het (ver)kopen van tekstlinks? En is dat wel zoekmachine-vriendelijk?

 6. 1 Catharina:

  Via Text Link Ads wordt ruimte op je website aangeboden aan adverteerders. De ruimte wordt per maand verkocht voor een vast bedrag aan maximaal tien adverteerders. Je krijgt 50% van de prijs van een adverdentie, de rest is voor Text Links Ads.
  Het werkt ook voor Nederlandse websites. Op Cursusnetwerk zijn deze maand het maximum aantal links verkocht. Je ziet ze onderaan iedere pagina (boven laatste nieuws).

 7. 1 Mobiel internet laptop:

  @ Ronnie: Zie deze website om wat tegen ad blocking software te doen: http://detect-ad-blocking-software.webconrad.com/

  @ Kletskous: De daling in Pagerank zou heel goed veroorzaakt kunnen worden door Text link ads. Dit programma is tegen de richtlijnen van Google.

 8. 1 Catharina:

  Text Link Ads is volgens mij niet in strijd met de richtlijnen van Google. Zou ook raar zijn, want dan zouden ze dus gewoon een ander advertentie netwerk op zo’n manier eruit kunnen concurreren. En overigens zou Cursusnetwerk dan ook al lang afgestraft moeten zijn en die heeft nog steeds dezelde pagerank.

 9. 1 Jordans:

  It’s interesting to compare payouts from the netherlands and the U.S.

  Thanks!

 10. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)