ús Heerenveen in de halve finale van de KNVB beker!

logo sc heerenveenIk ben helemaal geen voetbalgek, behalve dan wanneer het over SC Heerenveen gaat (nou ja, en VV Aldeboarn). Mijn broertjes en ik mochten vroeger om de beurt mee met mijn vader achter op de brommer naar de wedstrijden van Heerenveen en Riemer van der Velde en zijn vader en broer leverden aan ons bedrijf(je) de ijsjes. Heerenveen speelde in die tijd nog eerste divisie en wij stonden dan altijd achter de goal.

Keer op keer legde mijn vader dan geduldig de buitenspel regel aan mij uit en tot op de dag vind ik die regel onzin. Maar verder was het altijd reuze gezellig bij Heerenveen en dat is het nog steeds. Heerenveen zelf heeft maar 30.000 inwoners en het stadion heeft nu 26.000 zitplaatsen en toch zit het altijd vol. Dat komt doordat in Fryslan heel de provincie voor Heerenveen is, behalve dan de Leeuwarders, die zijn voor Cambuur, maar zelfs die niet allemaal..  En ook buiten de provincie is Heerenveen populair. Zo zie je er spandoeken van Hoogeveen en Steenwijk en weet ik waar vandaan. Veel mensen zijn bang dat hun kind nooit een seizoenplaats kan krijgen bij SC Heerenveen. Zo gaven onze buren hun zoon op de eerste dag dat hij geboren werd niet alleen aan bij de gemeente, maar ze zetten hem ook direct op de wachtlijst voor SC Heerenveen.

De KNVB beker heeft Heerenveen nog nooit gewonnen; wel twee keer de finale. Ik was erbij in 1993 in Amsterdam. Wat een drama! 6-1 tegen Ajax..  en ook in 1997 tegen Roda en ook toen verloren met 4-2. Maar ach, wat maakt het uit want nooit zal ik de reis ernaar toe vergeten met honderden bussen en viaducten vol zwaaiende en vrolijke mensen. Wat een feest! De elfstedentocht was er niks bij..

En nu dus weer in de halve finale. Geweldig en ik hoop van harte dat ze nu eindelijk die beker eens een keer winnen. Maar als het niet zo is, dan is het ook geen ramp. Een paar punten van kritiek heb ik nog wel. Die afschuwelijke website van SC Heerenveen en dat clublied; dat moet natuurlijk  in het Frysk!.  Wie helpt ermee aan een deugdelijke vertaling?

Hier het lied:

En hier de tekst:

Refrein:
Aan de kant ik moet naar ‘t stadion, Heerenveen ús Heerenveen,
Naar ‘t Abe Lenstra stadion, Heerenveen ús Heerenveen.
Pompeblêden Fryslân boppe, gooi de rest mar yn de groppe,
Daarom roept en zingt nu iedereen, Heerenveen ús Heerenveen,
Tweede deel refrein: (Voorheen tune bij een doelpunt)
Olé, olé, olé, olé, olé, olé,
Ja, ze zingen met ons mee,
Olé, olé, olé, olé, olé, olé,
Overal hoor je nu dit olé.
We gaan alleen maar voor de winst,
Dus knal ‘m erin dat is er een.
Er kan maar een de beste zijn,
Toevallig is dat ús Heerenveen.
Refrein
We hebben een doel, naar de top,
Dus knal ‘m erin dat zijn er twee.
Als ‘t eindsignaal straks klinkt,
Dan pakken we weer drie puntjes mee.
refrein (zonder het tweede deel) aangevuld met

Heerenveen ús Heerenveen, Heerenveen ús Heerenveen.

4 maart 2009     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Werner:

  Ach gut, ach gut, Heerenveen heeft van NEC gewonnen. Na een loting van niks zitten ze nu in de halve finale. Waarom ben je niet voor NAC? Toen in de derde ronde Heerenveen tegen degredatiekandidaat Feyenoord mocht, schakelde NAC Groningen uit. En vanavond moet NAC in Almaar tegen koploper AZ. Dat is tenminste een wedstrijd. Ik houd het op 4-0 voor Nac. Niet slechts een krappe 2-1 overwinning voor NAC, zoals op 31 augustus in Alkmaar, maar een vette!
  En volgens mij zingen ze in dat carnavaleske clublied over 2 punten in plaats van 3.
  NAC boppe!!

 2. 1 Catharina:

  Nou ja zeg, NAC! Wat moet ik nu met NAC?? Vanavond ben ik natuurlijk voor AZ, dat is hier om de hoek en die gaan ook winnen, want NAC is nog heel niet bijgekomen van het carnaval.

 3. 1 Catharina:

  @Werner: Gefeliciteerd!

 4. 1 Werner:

  Bedankt! Al blijft het natuurlijk wat teleurstellend, al die krappe 2-1 overwinningen van NAC tegen AZ dit seizoen in Alkmaar. Maar ik mag niet klagen, andere clubs zouden er blij mee zijn, dus nog eenmaal: NAC boppe!!

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)