De website van Connexxion is zo erg, dat zelfs de lust tot klagen je vergaat..

Waar ik nu woon stoppen de bussen van Connexxion voor onze deur. Ik ben niet zo’n OV-mens, maar dacht laat ik eens uitzoeken of het mogelijk is om met de bus van Medemblik naar Amsterdam te reizen.  Naar de website van Connexxion dus. Na wat omslachtig geklik vind ik daar de reisplanner. Ik kan zoeken op adres, postcode en station. Station dan maar,  want ik vind niet dat Connexxion hoeft te weten waar ik woon.

Oh.. blijkbaar wordt er alleen treinstation bedoeld, want Medemblik staat niet in de lijst. Nu ben ik dus verplicht om mijn postcode + huisnummer of volledig adres in te geven. Nou, vooruit dan maar weer. Als bestemming kies ik Amsterdam Centraal en dan klik ik op “Geef reisadvies”. Hmm er verschijnt niks.. Omdat ik niet zeker weet of er rechtstreekse bussen van hier naar Amsterdam gaan, kies ik dan maar voor Hoorn, maar oook niks. Geen reisadvies!

Ok, dan maar een klacht indienen… Na weer wat omslachtig geklik vind ik het klachtenformulier, maar dan begint de ellende pas. Eerst moet ik kiezen voor een categorie uit: dienstregeling, halte, incidenten, sociale veiligheid, informatievoorziening, klantenservice, milieu, personeel, stiptheid, vervoerbewijzen of voertuig. Informatievoorziening dan maar. Dan moet ik nog aangeven wat het betreft en kan ik kiezen uit:

OV9292, busboekje, website, lijnfolder, haltevertrekstaat, dynamische reisinformatie en nog wat zaken. Gelukkig wil ik klagen over de website, want van sommige dingen uit dit lijstje heb ik geen flauw benul wat het zijn..

Je zou denken dat we er nu bijna zijn, maar nee hoor. Nu moet ik de datum aangeven (dd-mm-jjjj) en de tijd (uu-mm). Ja werkelijk! Dat is mij iets teveel van het goede en ik werp nog even een blik op de rest van het formulier en zie daar nog een groot aantal verplichte velden, zoals naam, adres, telefoon (prive), telefoon (werk) (je zult maar werkloos zijn.. ). Ik besluit dat ik niet meer wil klagen, maar krijg plotseling wel zin om te bloggen. Dus met dank aan Connexxion voor de inspiratie voor deze blogpost en ik pak de auto wel als ik naar Amsterdam wil.

15 april 2009     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 Arie:

  ik denk dat je beter de ov9292 en de anwb routeplanner daar voor kan pakken.
  anwb geeft ook het verschil in kosten en tijd tussen auto en openbaar vervoer
  komt er meestal op neer dat de auto de helft goedkoper is, en de reistijd met auto meer als de helft minder bedraagt dan openbaar vervoer

 2. 1 reekje:

  http://www.9292ov.nl/

  groetjes van reekje

 3. 1 Werner:

  Haha, leuk stukkie! Welkom bij het openbaar vervoer. Verder sluit ik me helemaal aan bij Arie.

 4. 1 marc:

  En ook; de partijen die ons in Nederland van informatie
  zouden moeten voorzien in het openbaar vervoer blijken
  niet of nauwelijks samen te werken.

  Zo wordt op de site van 9292ov.nl + ANWB routeplanner
  geen rekening gehouden met NS storingen. Op de site
  van Connexxion is wordt geen enkele link gelegd met de
  NS.

  Hoe is het mogelijk dat “openbaar vervoer Nederland”
  niet simpelweg verplicht wordt samen te werken op dit vlak?

 5. 1 Catharina:

  @Marc: en hoe is het mogelijk dat deze organisaties niet zelf op het briljante idee komen om samen te werken 🙂

 6. 1 Peter Staal:

  Een geweldige website met een nieuw, revolutionair alternatief voor die stomme ov-chipkaart:

  http://www.ov-stripkaart.nl/

 7. 1 Tieu:

  Het is inderdaad droevig. Je kunt geen reis plannen met die “reisplanner”. 9292 is niet altijd een goed alternatief omdat die een snelle reis zoekt, eventueel met opstappen op een andere halte dan je wilt.

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)