Morgen wereldwijd protest tegen Internet-censuur en Copyright Maffia

Morgen is er een wereldwijd protest tegen het misbruik van copyrightwetgeving en pogingen tot het censureren van het Internet. In Nederland vindt het protest plaats op de Dam. Dat dit nodig is blijkt bijvoorbeeld uit de uitspraak deze week tegen Jammie Thomas, een Amerikaanse huismoeder die 1,5 miljoen dollar moet betalen voor het delen van 24 liedjes via Internet. Dat is $ 62,500 per liedje..

Het wordt dan ook hoog tijd dat de politiek een eind maakt aan dit soort grotesk misbruik van auteursrecht door de entertainmentindustrie, maar die lijkt daar absoluut geen haast mee te hebben. In tegendeel eigenlijk.  In plaats van zich hard te maken voor de vrijheid op het Internet en het beschermen van de rechten van burgers is de politiek bezig met schimmige verdragen als ACTA en het Gallo Rapport.

Op Internet loopt de actie “Operation Payback” dan ook al een tijdje. Via DOS-aanvallen worden diverse websites platgelegd van organisaties die zich bezighouden met copyrightbescherming en advocatenkantoren die mensen bedreigen met rechtszaken en afpersen via schikkingsvoorstellen.

Maar nu dus een Manifest en ook een irl-protest:

4 november 2010     Europese Politiek, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Wereldwijd protest tegen Internet-censuur en Copyright Maffia « MAD Media Magazine:

  […] Wereldwijd protest tegen Internet-censuur en Copyright Maffia 05-11-2010, 07:23 | In Nederland vindt het protest plaats vandaag op de Dam in Amstermam, Tijd: 15-18 uur. Lees hoe en wat verder op kletskous.com. […]

 2. 1 JoG:

  Een leuk project (vind ik) in dit kader: ‘project Dead Drops’ (via ‘Piraten worden spionnen’)

  -> http://datenform.de/blog/dead-drops-preview/
  -> http://www.frank-ly.nl/piraten-worden-spionnen

 3. 1 Stallman: Stop de Oorlog tegen Delen! | Kletskous:

  […] was, is nu heel lastig geworden en de uitbaters schuwen geen middel om toch te kunnen handhaven. Mensen worden bedreigd met miljoenenclaims en er zijn zelfs advocatenkantoren die hun broodwinning halen uit het bedreigen en afpersen van […]

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)