Krijgt minderheidskabinet dankzij Groen Links meerderheid in Eerste Kamer?

Groen Links is tegenwoordig totaal de weg kwijt. Ik heb het grootste deel van mijn stemgerechtigde leven op deze partij gestemd, dus het gaat mij aan het hart, maar wat is er aan de hand?

Eerst kwam deze week het bericht naar buiten dat Groen Links voor € 240.000,– aan gesloten source software had aangekocht voor intern gebruik (weet nog steeds niet wat dat voor magic software is) ; En dat terwijl Groen Links (via de Motie Vendrik) de initiatiefnemer is geweest voor het overheidsbeleid, dat open source software de voorkeur moet krijgen, tenzij het niet anders kan.. Niet dat daar ooit iets van terecht gekomen is, maar goed de Tweede Kamer heeft wel bepaald dat het moet..

En nu stemt Groen Links weer in met een idiote politiemissie naar Afghanistan. Uit een brief die zij aan hun leden hebben gestuurd blijkt dat wij daar in 18 weken analfabeten gaan opleiden voor de politie. Dat houdt dus volgens Groen Links in: alfabetiseren en kennis bijbrengen over mensenrechten, etnische en culturele verschillen, corruptie, wetskennis en vrouwenrechten. Zelfs een simpele inburgeringscursus in Nederland duurt al langer, maar blijkbaar zijn Afghanen in Afghanistan een stuk slimmer.

Verder worden er F16’s ingezet om bermbommen te regelen, wat dat ook mag betekenen.. maar daar kun je beter ratten voor gebruiken..

Sorry, Groen Links; ik kan jullie echt niet meer serieus nemen en ik ben bang veel van jullie leden en kiezers ook niet. Is het toeval dat het Afghanistan debat voor het Groen Links congres moest plaatsvinden? Krijgt het minderheidskabinet misschien dankzij dit soort onzin, via de Provinciale Staten Verkiezingen een meerderheid in de Eerste Kamer? Wat mij betreft niet; ik stem dan maar SP, al mis ik daar aandacht voor vrijheid en privacy, Maar toch: beter een partij die gaat waar ze voor staat, dan een stelletje hypocrieten.

29 januari 2011     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

19 reakties

 1. 1 Retze:

  Mooi dat je altijd, overal en tegen iedereen precies zegt waar het op staat. Welke software door GL gekocht is weet ik niet. Ik kan niet beoordelen of daar een foute keuze is gemaakt. Anders ligt dat met Afghanistan, daar is overduidelijk wel het geval.

 2. 1 Catharina:

  Kun jij niet de baas van Groen Links worden? Is mijn stem meteen weer terug 🙂

 3. 1 Retze:

  De leden zijn de baas van GroenLinks. En die komen op 5 februari aan het woord. Ik reken erop dat het congres korte metten maakt met de koers van de 2e kamerfractie.

 4. 1 Pablo:

  Ik heb vorig jaar hier al in een reactie gezegd dat het helemaal fout is met GL, toen in verband met hun opstelling rond kernenergie; heb met de kamerverkiezingen voor het eerst in 35 jaar niet psp/gl gestemd maar op de sp. Ook niet mijn eerste keus. Ben ik blij dat ik dit beleid niet gesteund heb.

  Achteraf een aardig laffe streek van Halsema, de timing van haar opstappen; dit moet ze hebben zien aankomen, dit debacle. Ze had natuurlijk zelf de klap op kunnen vangen en dan Jolande met een frisse lei kunnen laten beginnen. Typisch politiek, vol vuile spelletjes.

 5. 1 ReinoutS:

  Goed nieuws: de dure software-aankoop blijkt toch nog niet rond te zijn. De motie voor het congres wordt dan ook gewijzigd.

 6. 1 Catharina:

  @Reinout – oh gelukkig; helaas kan de missie niet meer teruggedraaid worden Wat was het eigenlijk voor software en is er een open source alternatief?

 7. 1 ReinoutS:

  Het gaat om CRM-software waar nogal wat specifieke eisen aan gesteld worden. Er zijn zeker vrije CRM-pakketten maar het wordt sowieso maatwerk.

 8. 1 ReinoutS:

  Ik ga dinsdagavond trouwens naar Zuidplein om daar uitleg van de fractie over Kunduz aan te horen. Ben niet op voorhand tegen maar heb wel grote twijfels bij haalbaarheid missie.

 9. 1 Catharina:

  Bizarre ontwikkelingen bij Groen Links in de open source zaak. Het Partijbestuur ontraadt een ingediende motie van de eigen interne werkgroep voor open source en open standaarden, maar doet dat op een totaal onnavolgbare manier.

  Lees hierover meer bij Open Trends: http://www.opentrends.nl/2011/02/03/bestuur-groenlinks-tegen-foss-motie/

  En: http://www.opentrends.nl/2011/02/03/column-groenlinks-laat-kans-liggen/

  Maar goed; een ideologische benadering past dus niet bij een organisatie als Groen Links; weten wij dat ook weer..

 10. 1 Retze:

  Ik heb geen stemkaart voor het congres. Maar de motie moet natuurlijk wel worden aangenomen. Er is professionele open source software beschikbaar die voldoet aan de open standaarden om een ledenorganisatie met 28.000 leden volledig te automatiseren. Wat zullen we nou krijgen?

 11. 1 Catharina:

  Tja.. voor veel mensen, ook binnen Groen Links is open source nog steeds iets voor nerds ben ik bang en als bestuur het ontraadt, gaan ze daar vast in mee. Hoe krom en jammer het ook is..

  Waarom heb jij geen stemkaart trouwens? Is die zoek geraakt? 🙂

 12. 1 Werner:

  Ook ik vind het gedraai van Groenlinks weerzinwekkend. Net als Pablo ga ik er van uit dat Femke Halsema deze malaise (ik bedoel de missie in Afghanistan) had zien aankomen, maar ik betwijfel of ze er beter aan zou hebben gedaan om pas naderhand op te stappen. Vlak voordat je opstapt nog even een uiterst impopulaire beslissing er doorheen jassen getuigt nu eenmaal ook niet bepaald van grote klasse. En nu zwijgt ze in alle talen. Zwijgen en lijdzaam volgen, dat is de houding van Femke Halsema en Jolanda Sap ten opzichte van Maxime Verhagen, en dat is ook precies de houding die ze van hun achterban verlangen. Morgen is in Utrecht het partijcongres. Ik hoop dat Sap naar huis wordt gestuurd en om deze hoop kracht bij te zetten doe ik een oproep aan alle Groenlinksers die naar de SP overgaan om morgen in Utrecht aan de bezoekers tomaten uit te delen.

 13. 1 ReinoutS:

  Jammer hoor, Werner. Je bent toch niet zo dom dat je niet weet dat het not done is om je opvolger voor de voeten te lopen. Dat doet Halsema dus ook niet.
  Ik ben deel van de achterban en voel me allerminst gedwongen om volgzaam te zijn tegenover Verhagen of Rutte. In tegendeel! Ik heb er alle vertrouwen in dat GL kwaliteitsoppositie blijft voeren tegen het knetterrechtse kabinet.
  Stop met schoppen tegen GL, ga lekker soep koken van die tomaten en uitdelen bij het congres. Dat zal de linkse samenwerking veel meer ten goede komen!

 14. 1 Catharina:

  @Werner – Probleem is denk ik dat Groen Links nog ten tijde van Femke Halsema zelf om de politiemissie heeft gevraagd via een gezamenlijke motie met D66: http://nos.nl/artikel/216641-groenlinks-en-de-missie-een-reconstructie.html en het stond zelfs in hun verkiezingsprogramma: http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/60709

  Toen Rutte aan de eisen van GL tegemoet kwam, konden ze voor hun gevoel blijkbaar ook niet anders dan instemmen. Maar als je serieus analfabeten wilt opleiden tot politie-agent, ben je eerder 8 jaar onderweg dan 18 weken.. Conclusie; het is een politiek spelletje.

  @ReinoutS: Nee, @Werner is inderdaad niet dom.

 15. 1 Werner:

  De nieuwe missie wordt gepresenteerd als minder gewelddadig dan de vorige, omdat dat een militaire missie was en de nieuwe missie slechts is bedoeld om agenten op te leiden. Maar de vorige missie is door Verhagen en Balkenende samen pakweg 700 keer uitdrukkelijk een opbouwmissie genoemd, en vooral geen vechtmissie. Moet ik het feit dat de vorige missie een opbouwmissie was en de komende een trainingsmissie voor politie dan als een verbetering beschouwen?
  Overigens neem ik het GroenLinks niet kwalijk dat ze positief staan ten opzichte van een missie om agenten te trainen, maar ik neem ze wel kwalijk dat ze akkoord gaan met de aanwezigheid van militairen inclusief vier F16’s, want ik denk niet dat dat was wat ze voor ogen hadden toen ze het verkiezingsprogramma samenstelden, en de motie evenmin.
  En nee, ReinoutS, jij mag mij dom vinden, maar ik ga niet stoppen met schoppen tegen GroenLinks. Liever tomaten op Jolanda Sap dan bombardementen op Afghaanse burgers, wat mij betreft.

 16. 1 ReinoutS:

  Wel goed lezen: ik schrijf nergens dat ik Werner dom vind.

 17. 1 Catharina:

  @ReinoutS Nee, je stelde een vraag zonder vraagteken en daar gaf ik antwoord op.

  Overigens is de motie van de werkgroep nu in aangepaste vorm aangenomen. Zie: http://www.opentrends.nl/2011/02/06/groenlinks-congres-wil-meer-aandacht-voor-open-source/

 18. 1 Groen Links in bed met Bill Gates of all people.. | Kletskous:

  […] om niet te bezuinigen op ontwikkelingshulp. Ik schaam me zo langzamerhand dood dat ik jaren lang op zo’n stel mafkezen heb gestemd..Om het erger te maken zegt Arjan van Groen Links dan ook nog dat Gates een speler van […]

 19. 1 Karen Spaink verlaat Groen Links voor Piratenpartij en Groen Links snapt het niet | Kletskous:

  […] veel in het blog van Karin; ook ik kom van de PSP en Groen Links en na het Kunduz debacle, eerst de bizarre politiemissie en toen ook nog het akkoord bleef er voor mij niks meer over. Het was of niet meer stemmen of voor […]

 20. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)