Groen Links in bed met Bill Gates of all people..

Hoe cynisch wil je het hebben? Groen Links Kamerlid Arjan El Fassed wil volgende week van Rutte weten of hij zich iets gaat aantrekken van de woorden van Bill Gates om niet te bezuinigen op ontwikkelingshulp. Ik schaam me zo langzamerhand dood dat ik jaren lang op zo’n stel mafkezen heb gestemd..

Om het erger te maken zegt Arjan van Groen Links dan ook nog dat Gates een speler van formaat is  en mag aanschuiven bij de G20. “De internationale politiek luistert naar hem en dat is terecht.”

Pardon?? Terecht?? Wat doet Bill Gates, voormalig baas van een meerdere malen vanwege monopolistische praktijken veroordeelt crimineel bedrijf überhaupt bij de G20 en waarom luistert de politiek naar zo iemand? Het moet niet veel gekker worden..

Ik hoop eigenlijk maar dat dit een slechte 1 april grap is, maar ben bang van niet want Arjan twittert het vrolijk verder

Oh ja en verder vind ik wel dat er niet bezuinigd moet worden op ontwikkelingshulp..

7 reakties

 1. 1 Peter:

  Ik deel je verontwaardiging hoor. Maar GroenLinks is ook de partij van Kees Vendrik, van de “motie Vendrik“. En ze zijn de enige partij in de tweede kamer die vragen blijft stellen over Vrije Software en Open standaarden. Zelfs meneer El Fassed blijkbaar: “In een toenemend aantal landen wordt de inzet van open source en open standaarden omarmd. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden zijn recent nog belangrijke stappen gezet. Daar krijgt open sourcesoftware meer kansen. Bovendien is open sourcesoftware aantoonbaar kwalitatief beter en draagt het bij aan ICT-veiligheid.” (2)

 2. 1 Catharina:

  Ja, daar heb je gelijk in en daar heb ik ze ook best vaak hier de complimenten voor gegeven. Maar die motie heeft eigenlijk nog steeds tot 0,0 resultaat geleid. We zijn een tijdje zoet gehouden met het programmaburo NOIV wat inmiddels ook alweer een stille dood is gestorven.

  Wat ze nu roepen over Gates zie ik als opportunistisch geblaat en ik snap ook niet dat ze er niet juist schande van spreken dat Microsoft aan tafel mag bij de G20 in plaats van dat als aanbeveling te gebruiken.. Bij David Cameron moet je daar in ieder geval nog voor betalen.. 🙂

 3. 1 Ron:

  Je kan veel zeggen van Bill Gates maar voor goede doelen heeft hij zich altijd wel ingezet.
  Dat het een monopolist is wat zijn software betreft heb je helemaal gelijk in en eigenlijk is dat de natte droom van iedere organisatie.
  De man heeft ook wel wat te vertellen als je zakelijk zo succesvol bent doet je iets toch wel goed denk ik .
  Ook al blijft het wat mistig aan het begin van je carrière wat beschuldigen heen en weer van het jatten van ideeën

 4. 1 Peter:

  Sinds het lezen van William Easterly’s boek “The White Man’s Burden” en Linda Polman’s “boek “De Crisis Karavaan” ben ik juist heel erg sceptisch over mensen die zomaar “goed” willen doen, en zeker als ze dat op een “foute” manier hebben verdiend.

 5. 1 Catharina:

  @Ron – Ik heb het niet echt goed onderzocht, maar ben al paar keer tegengekomen dat zijn inzet voor goede doelen Bill Gates veel belastingvoordeel oplevert en bovendien investeert de Bill en Melinda Gates Stichting in een dubieus bedrijf als Monsanto.

  Links:
  http://www.icke-exposed.co.uk/icke-is-right/bill-gates-has-to-be-the-biggest-fraud-of-all/

  http://www.badseed.info/GMO-genetically-modified-crop-news/35309_bill-gates-ties-up-with-monsanto.html

 6. 1 Ron:

  @Catharina
  Dat goede doelen belasting voordeel oplevert is waar in mijn ogen is het simpel als je zo rijk ben in 2011 – 59 miljard dollar geschat.
  Je begrijpt wel dan kan je ook gewoon gaan rentenieren.
  Kijk hoe je het went of keert Microsoft heeft wel een behoorlijke steen bijgedragen aan de ontwikkelingen op het IT gebied dat ze daarbij ook geen frisse methodes gebruikt hebben om de concurrentie uit te schakelen ben ik ook met je eens. Enigste echte fout die ze gemaakt hebben is dat ze te laat in de zoekmachine markt zijn gestapt.
  Daardoor kon Google een hele grote concurrent worden die zich steeds meer op de besturing software gaat storten en zelfs al met een eigen besturing is gekomen.( Google Chrome Operating System ) Nu kan je je wel gaan afvragen of Google zo netjes zaken doet en vooral dat gekoppeld van gegevens schiet mij in het verkeerde keelgat dus ook die heb ik wat zoeken betreft vaarwel gezegd ( een tip https://startpage.com/ned/ )

  Dus Windows eruit op een andere manier zoekmachines gebruiken cookies standaard blokkeren advertenties blocken

 7. 1 Catharina:

  @Ron – Microsoft en ook Bill Gates zullen ongetwijfeld af en toe eens wat goed gedaan hebben en misschien nog wel wat meer, maar waar het mij vooral om gaat is dat de politiek zich de oren laat hangen naar- en koketteert met dit soort multinationals, dat die mogen aanschuiven bij de G20 en alle ruimte krijgen voor hun lobbywerk om o.a. wetgeving te beïnvloeden.

  De politiek moet in een democratie altijd de burgers voorop stellen maar dat is al lang niet meer zo.

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)