Informatie over werking homeopathie en kruiden nu wettelijk verboden – Hoe behouden we deze kennis?

Bij “Altijd Wat” was vanavond een documentaire over homeopathie. Op homeopathische middelen e.d. mag tegenwoordig volgens de wet  niet meer staan waarvoor het kan werken. Weer eens een mooi voorbeeld van door de farmaceutische industrie afgedwongen wetgeving.

Natuurlijk staat er niet in die wet  dat het  verboden is maar dat het pas vermeld mag worden nadat het wetenschappelijk bewezen is. Dat  klinkt redelijk maar is in de praktijk heel lastig en bovendien erg duur. Planten en kruiden e.d. kunnen namelijk niet gepatenteerd worden en daardoor is er niet genoeg winst  te behalen voor de medicijnfabrikanten en  gaan ze er niet in investeren.

Zelf heb ik bijvoorbeeld prima ervaring met Cranberrysap of – pillen; dat maakt niet uit, ter voorkoming van blaasontsteking.  Dat helpt echt!  Voordat ik dat wist, kreeg ik standaard een of andere antibiotica kuur voorgeschreven van de huisarts. Hij vertelde dat blaasontsteking nooit zomaar overging en dat het gevaarlijk was om ermee door te lopen omdat je dan kans hebt op nierbekkenontsteking. De enige oplossing zou antibiotica zijn. Voor een van die antibiotica (furadantine) werd ik zelfs allergisch, met als gevolg hoge koorts, uitslag en echt doodziek zijn.

Nu drink ik gewoon cranberrysap zodra ik een blaasontsteking voel aankomen en sinds een jaar of 15 heb ik nooit meer een antibioticakuur gehad. Volgens de farmaceuten en de vereniging tegen kwakzalverij e.d. is dit allemaal inbeelding en niet bewezen, maar dat boeit mij eerlijk gezegd niet. Ik krijg geen blaasontsteking meer zoals normaal ongeveer drie keer per jaar en heb genoeg antibiotica geslikt in mijn leven en mijn weerstand werd er niet beter op..

Kan best zijn dat het niet iedereen helpt, maar nu dreigt dit soort kennis dus verloren te gaan, Websites die deze informatie wel geven worden bedreigd en gaan op zwart. Hopelijk blijft dit soort informatie online beschikbaar,  bijvoorbeeld via Wikipedia. Maar wie neemt het initiatief?

 

6 november 2012     Europese Politiek, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 Douwe Ritsema:

  Het is doodsimpel.
  Cranberrysap is geen homeopatisch middel, maar cranberrysap.
  Een homeopatisch middel is water, met als je geluk hebt, één molecuul cranberry.

 2. 1 Droesel:

  Beste klerskous
  Cranberriesap helpt maar is niet homeopathisch. Onze huisarts adviseert het gewoon. Als het homeopathisch zou zijn, zounhet verdund worden tot je geen cranberry meer tegen komt

 3. 1 Catharina:

  Het staat er niet zo duidelijk maar medische claims op levensmiddelen en voedingssupplementen zijn ook verboden. http://evmi.nl/marketing-sales/nvwa-en-igz-samen-aanpak-verboden-medische-claims/

 4. 1 Ruben:

  Je kunt die wet een beetje ontlopen door op je produkten (kruidensmeersels enzo) te zetten waar je ze voor gebruikt in plaats van wat ze doen. Wel erg dat zo een vervelende overheid weer eens hele basale vrijheden wil beperken. Oja, op de piratebay zijn veel goede boeken te vinden met kennis van natuurlijke geneesmiddelen.

 5. 1 paul:

  Ik vind het wel goed dat de claims van de homeopaten niet meer mogen.
  Maar het is wel volstrekte willekeur;immers minstens 9/10de van de reclame bestaat uit regelrechte leugens of /en misleiding.

 6. 1 Ruubje:

  het is dus nu wel tijd om bedreigde websites te mirroren en die info vervolgens te delen via torrents enzo.

 7. 1 Catharina:

  Goed plan!

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)