Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een uit Amerika overgewaaide manier om geld te verdienen met inernet. In Nederland is het nog relatief klein naar maar er komen wel steeds meer aanbieders op de markt.

Geen wonder want zeker voor bedrijven die zaken doen via internet is dit een erg aantrekkelijke vorm van marketing. Voor mensen met een eigen website is het een mogelijkheid om bij te verdienen. Het werkt op de volgende manier:

Een bedrijf die een produkt of dienst aanbiedt, vraagt anderen om dat produkt ook via hun eigen website te promoten. Op die manier kan het bedrijf het produkt natuurlijk op veel meer plaatsen op internet aanbieden en is de kans dat het gevonden wordt, een stuk groter. Mensen die de produkten op hun site promoten krijgen vervolgens een bepaalde provisie over de keren dat het produkt daadwerkelijk via hun site wordt verkocht. Ook wordt er soms geld betaald voor de keren dat er informatie wordt opgevraagd door een potentiele klant over een produkt of dienst of zelfs voor het klikken op de website van de aanbieder.

Mensen die er meer over willen weten kunnen De Sleutel tot Affiliate Marketing downloaden, een beginners e-boek wat ik over het onderwerp heb gemaakt. De actuele inhoud van het e-boek staat ook online op cursusnetwerk, als onderdeel van een cursus over geld verdienen met internet.

Links:

mbuyu is nu m4n


2 april 2006     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Kletskous Blog Archive; Amerikaanse Toestanden:

    […] Voor mij was het de uitvinding van de vorige eeuw en ik wist ook zeker dat ik er ooit mijn beroep van wilde maken. Uren bracht ik surfend door, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Wat je in die tijd al veel tegen kwam was MLM (Multi Level Marketing) en Affiliate Marketing. Bij MLM kreeg ik altijd visioenen van Tupperwareparties en een keer heb ik mij zelfs mee laten slepen naar een bijeenkomst waarop op Amerikaanse wijze mensen werden geronseld om er toch vooral snel mee te beginnen. Brrrr, niks voor mij. […]

  2. 1 Kletskous Blog Archive; De stand van zaken 4:

    […] Affiliate marketing heeft goede mogelijkheden maar het is ook een stuk lastiger dan Adsense. Voor Adsense hoef je eigenlijk alleen maar voor goede keywords en veel bezoekers op je site te zorgen maar voor affiliate marketing ligt dat anders. Het heeft geen zin om lukraak maar wat banners op je site te plaatsen want daar trappen de bezoekers niet in.. […]

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)