Afkicken en weer terug bij af met service UPC

Mijn moeder is een tijdje met vakantie en wij bivakkeren in haar huis. Om er zeker van te zijn dat wij hier konden doorwerken had ik van te voren chello internet besteld bij UPC. Zelf heb ik gruwelijke ervaringen met de service van UPC maar dat is alweer jaren geleden maar ik had me laten vertellen dat het inmiddels stukken beter was. Mijn moeder wilde inmiddels ook wel eens snel internet dus het leek een goede en betaalbare oplossing.
Hier aangekomen bleek het kabelmodem inmiddels te zijn geleverd dus we konden meteen los met de aansluiting. Van het bijgesloten kontrakt klopte overigens bijna niks, een verkeerde naam, verkeerde geboortedatum en ga zo maar door. Na aansluiting zou het een half uurtje kunnen duren voordat het modem online zou komen maar niks hoor… Met lood in de schoenen dus de helpdesk gebeld en ja hoor, alles was meteen weer als vanouds. “De wachttijd bedraagt meer dan tien minuten. Wij verzoeken u vriendelijk op een later tijdstip terug te bellen” en ondertussen durfde de directeur klantenservice ook nog te vragen of ik mee wilde doen aan een onderzoek naar de dienstverlening. Nou, dat durfde ik wel dus ik koos dapper voor optie 1 maar ook daarna gebeurde er niks.

Later nog maar eens geprobeerd en weer hetzelfde verhaal. De derde keer,  besloot ik maar de tien minuten of meer uit te zitten a 0,10 ct per minuut. De medewerker die ik uiteindelijk aan de lijn kreeg vertelde mij dat het ook wel eens tot 24 uur kon duren voordat het modem online zou komen en dat ik dus de volgende dag maar weer terug moest bellen. *Zucht*. Afijn, de volgende dag natuurlijk nog niks en maar weer gebeld. Deze keer slechts een wachttijd van ca. 5 minuten. Nu de aansluiting nog niet werkte moest er een monteur worden ingepland. Deze kon pas a.s. vrijdag komen terwijl het nog maar dinsdag was. Mijn verhaal dat wij een eigen bedrijf hadden etc. maakte weinig indruk dus het bleef bij vrijdag. En alsof dat nog niet erg genoeg was vertelde de medewerkster erbij dat mijn moeder een rekening zouden krijgen voor de monteur maar dat zij het geld daarvoor waarschijnlijk terug zouden kunnen krijgen en dat zij daar een formulier voor zou toesturen, waarin wij dan weer om retournering van de kosten moesten vragen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig via draadloze verbindingen toch oplossingen mogelijk want anders had ik hier nu nog niet gezeten maar bij deze wilde ik toch graag even kwijt wat ik vind van de zogenaamde klantenservice van UPC.

20 december 2006     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 UPC Webcare:

  Geachte mevrouw,

  Naar aanleiding van bovenstaande zouden wij graag met u in contact komen om deze situatie naar tevredenheid op te lossen. Indien u contact met ons wenst verzoeken wij u om uw contactgegevens te verzenden naar bijgevoegd mailadres, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Vriendelijke groet,
  UPC Webcare-team

 2. 1 Catharina:

  Het werkt wel zo’n weblog. Inmiddels zijn er op een dag al twee monteurs langs geweest en is het probleem opgelost. De eerste kon het niet oplossen maar heeft erg zijn best gedaan. Er werd toen een nieuwe afspraak gemaakt voor 27 december maar ’s middags belde het webcare team en zij zouden hun best doen dat er vandaag nog een tweede monteur langs zou komen en dat is ook gelukt. Ook werd toegezegd dat wij geen rekening zouden krijgen voor de monteurs omdat het buiten onze schuld lag. De tweede monteur kon het wel oplossen maar had weinig tijd en was tevreden toen een telefoon het deed. De internetaansluiting moesten wij zelf maar oplossen want wij hadden Linux en daar zou het vast aan liggen.. De andere telefoon had geen kiestoon maar dat zou wel aan een stekkertje liggen of zo. Was ook zo, dus alles doet het nu. Met dank aan het Webcare Team.

 3. 1 Kletskous » Blog Archive » UPC, nee niet weer he?:

  […] Nu wij gaan verhuizen moest ik op zoek naar een andere internetprovider. Eigenlijk hadden wij een voorkeur voor ADSL maar omdat  dat  tot vijf weken schijnt te duren, bleef eigenlijk alleen de optie Chello over. Ik wist van de vorige bestelling voor mijn moeder bij UPC dat het in principe mogelijk was om een internetsignaal binnen een paar dagen beschikbaar te hebben en door de service via het webteam was mijn vertrouwen toch weer enigzins hersteld.  Op 10 januari kreeg ik keurig een bevestiging per e-mail dat de order ontvangen was en dat ik bericht zou krijgen wanneer het modem zou worden aangeboden. Omdat wij nu nog op ons oude adres wonen, gisteren toch maar eens gebeld over hoe het zit met de levering van het modem. […]

 4. 1 Kletskous » Blog Archive » Starten als zelfstandige zonder startkapitaal - Deel 2:

  […] Voor vrouwlijke zelfstandigen is er de Nederlandse mailinglist voor Vrouwlijke Ondernemers (VO-lijst) van WomenontheWeb. Deze lijst is vrij actief maar helaas niet meer gratis. Wel kun je het drie maanden gratis uitproberen. Na aanmelding, ontvang je alle e-mails die naar de lijst worden gestuurd en daar kun je eventueel op reageren. Om je te introduceren, kun je het beste na aanmelding meteen een berichtje sturen waarin je je voorstelt. […]

 5. 1 Kletskous » Blog Archive » Service van UPC (vervolg):

  […] Zoals ik hier en hier al schreef, gaat er nog steeds veel mis bij UPC. Nu stonden er weer monteurskosten op de rekening van mijn moeder die niet bleken te kloppen en ook de gratis telefoon, die wij bij onze bestelling via deze actie van de Breedbandwinkel zouden ontvangen, is er nog steeds niet. Het vervelende is dat je er steeds weer achter aan moet. […]

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)