Sociale Netwerken, voorjaarsschoonmaak en nieuwe hobby: Second Life

Ik ben best wat gewend maar Erno van Enthousiasmeren kan ik echt niet bijhouden. Nu kreeg ik weer een uitnodiging van hem voor Nederlandse Business Blog Meeting. Een nieuw initatief van Erno en Laura Babeliowsky waar ondernemers en ondernemenden bloggen over hun werk en bedrijf. Het netwerk makt gebruik van Ning, waarmee je zelf met een paar muisklikken een social netwerk in elkaar zet. Het ziet er goed uit, al vind ik het wel jammer dat de niet blogs van alle deelnemers d.m.v. feeds gepubliceerd kunnen worden.

Natuurlijk ben ik op de uitnodiging in gegaan maar toch moet ik zo langzamerhand maar eens opruiming houden in mijn sociale netwerken want de meeste verkeren in staat van ernstige verwaarlozing van mijn kant.

De eerste die eraan gaat is Twitter
Op Twitter vertellen mensen elkaar de hele dag door wat ze aan het doen zijn. Al bij aanmelding wist ik eigenlijk dat het niks voor mij was. Ik wil helemaal niet weten wat iedereen doet en ik vind het ook niet nodig dat iedereen weet wat ik uitspook. Zo heeft  Erno er al een hele bevalling op Twitter opzittent. Niks voor mij; op kraamvisites ben ik ook altijd al bang dat de video aan gaat…

De volgende die ik op zeg is Xing/Open BC
Xing is een erg groot internationaal zakelijknetwerk en het was een van de eerste waar ik me bij aangesloten heb, maar ik voel me er totaal niet thuis. Ik vind het niet overzichtelijk en ook wat  onpersoonlijk. Verder heeft het gratis lidmaatschap nogal wat beperkingen. Weg met Xing dus.
 
In de laatste nieuwsbrief zie ik nog net dat Marieke Hensel vandaag jarig is; Gefeliceerd Marieke en ook met je nieuwe boek!. Maar Marieke kom ik zeker ook via andere netwerken weer tegen want die duikt altijd wel ergens op.

Dan is er Linkedin. Dit vind ik een twijfelgeval. Het concept is goed en duidelijker dan bij Xing maar ik kom er onvoldoende aan toe om regelmatig te gaan kijken en netwerken. Toch mag Linkedin nog even blijven.

Stumbleupon
Daar las ik gisteren over, dat het misschien verkocht is of gaat worden aan Ebay. Velen vragen zich af wat Ebay hier mee wil en hoe het dan met Stumble verder zal gaan. Persoonlijk gebruik ik stumble niet zozeer om te netwerken maar meer voor het vinden van informatie en voor het krijgen van bezoekers op onze websites. Daarom blijf ik in ieder geval voorlopig aangesloten bij Stumble.

Squidoo
Bij Squidoo heb ik een aantal pagina’s (lenzen), zoals bijvoorbeeld deze over Linux Laptops. Ook beheer ik een groep voor open source en open content. In het begin was ik wel enthousiast over Squidoo maar ook daar  vallen de resultaten tegen. Om veel bezoekers op je pagina’s te krijgen moet je er heel veel tijd insteken en die tijd besteed ik dan toch liever aan het promoten van onze eigen websites. Ik laat de pagina’s die ik heb  staan, want ik heb er ook weinig  last van en ik zal proberen om voor de groep een andere groepsleider te vinden, die meer aandacht aan de groep kan en wil besteden.

Second Life
Second Life is tegenwoordig mijn nieuwste hobby. De eerste keren dat ik er was, vond ik het helemaal niks, maar nu ben ik om. Ik ben zelfs al aan het bouwen geslagen en maak een winkel voor Mingos met een open source en open content informatie centrum. Op die manier kan ik mooi twee van onze initiatieven, Mingos en Open-Of-Course bij elkaar brengen.

Wat mij opvalt is dat je op Second Life veel hulp krijgt van mensen die je amper kent en ook gemakkelijk leuke contacten opdoet. Zo heeft buurman Rene voor mij een complete pyramide gebouwd en Thoms die mij in het begin wegwijs heeft gemaakt en  heeft geholpen met het huren van de grond. Amies maakt weer leuke t-shirts voor me om weg te geven met pinguins en ubuntu logo’s, Diane is al irl bij mij op bezoek geweest en Roots is mijn grote SL vriend die ook van alles voor me ritseld. Kortom ik heb het er prima naar mijn zin en al heb ik er dan nog geen computer meer  door verkocht, er zijn in ieder geval weer een paar mensen bij die Ubuntu gaan uitproberen.

v.l.n.r.: Diane, Roots en Amies

Op second life is tegenwoordig ook een eiland waar veel Nederlandse newbies binnen komen: 0031 en het valt me op dat het daar steeds drukker en drukker wordt. 0031 wordt nog steeds uitgebreid, zo zijn er nu o.a. een bioscoop, een strand met kampvuur, een dorpskroeg en een boerderij.

Via deze link, kun je als geregistreerd gebruiker van Second Life naar de introductieboerderij van 0031 en deze gaat naar mijn Ubuntu Linux pyramide en informatie centrum. (in aanbouw) Je kunt mij op SL vinden onder de naam Catharina Jacobus. Tot ziens op Second Life.

Tot slot nog een plaatje van mij en Roots met op de achtergrond het open content informatie centrum.

11 mei 2007     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Marc:

  Leuk om te zien dat je precies een tegengestelde beweging maakt. Ik heb er maanden SL op zitten en ben deze week juist gaan Twitteren. Het gehalte aan “wat ben ik aan het doen” vind ik enorm meevallen. Ik haal er juist veel tips, interessante sites en weetjes vandaan.

  SL vind ik nog steeds fascinerend, maar toch liep ik daar op een gegeven ogenblik wat verloren en doelloos rond. Veel verlaten (bedrijfs)locaties, enorme lag en teveel van hetzelfde. Waarschijnlijk ben ik er niet creatief genoeg voor. Veel succes met het bouwen en met de verkoop!

 2. 1 Catharina:

  Jammer Marc, zijn we elkaar net misgelopen…

  Ik kan me goed voorstellen dat je op SL een verloren en doelloos gevoel kunt hebben. Dat had ik zelf in het begin ook, maar ben toen her en der maar eens wat mensen aan gaan spreken en ik had geluk dat ik de goede trof; echt leuk vond ik het pas worden toen ik zelf een stukje grond ben gaan huren en wat aan het experimenteren ben geslagen.

 3. 1 Marc:

  Helemaal met je eens dat je met een stukje grond en bouwrechten er veel meer uit kunt halen. Ik heb de afgelopen maanden overigens wel veel SL-ers gesproken en daarmee veel leuke contacten gelegd. Maar het werd daardoor voor mij teveel een chatsessie zonder dat ik echt in SL aan de slag ging. Vooral op de WSE (effectenbeurs) was het goed toeven temidden van handelaren.

  Ik zie Twitter vooral als een “verlengstuk” en “inputkanaal” voor mijn blog. Ach, over drie maanden staat waarschijnlijk de volgende toepassing klaar, wat dat betreft een goed plan zoals je in je post beschrijft om zo nu en dan een “schoonmaak” te houden.

 4. 1 Pas op je rechten in Second Life | Kletskous:

  […] Zoals ik eerder  al zei, heb ik inmiddels in SL een pyramide met daarin een o.a.  een computerwinkel en een open content informatiecentrum. De pyramide was opgezet door een behulpzame second life vriend, maar bleef zijn eigendom omdat hij deze niet door mocht geven aan mij. De glazen pyramide bestond uit losse onderdelen en al een paar keer was ik er met mijn onhandig beginners  gedoe,  in geslaagd om een raam stuk te maken. Op zo’n moment moest ik snel op zoek naar de eigenaar om hem te vragen of hij er alsjeblieft een nieuw raam in wilde zetten. Ook kon ik verder nooit iets veranderen, domweg omdat ik de rechten niet had. Hij was er regelmatig en was graag bereid het te doen, maar toch zat het mij dwars en was ik op zoek naar een andere oplossing, zoals bijvoorbeeld het kopen van een pyramide met rechten. Toen de eigenaar besloot zich van SL terug te trekken werd het probleem ineens wel erg urgent. […]

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)