Demonstreer voor de vrijheid – Volksopstand op 11 oktober in Den Haag

volksopstand.pngOp 11 oktober worden er in een groot aantal Europese hoofdsteden demonstraties georganiseerd tegen de inperking van onze vrijheden door de overheid. In Nederland wordt in  Den Haag een demonstratie georganiseerd, onder de naam “Volksopstand“.

Het gaat hier om zaken als het aftappen van telecommunicatie, het verplicht bewaren door Internet providers van surfgeschiedenis, het hacken van computers door de politie, het registreren van vingeradrukken van alle kinderen ouder dan 6 en het steeds uitdijende camera toezicht.  Ook de vrijheid van meningsuiting staat onder druk, zo werd er onlangs nog een tekenaar van spotprenten opgepakt.

Vrijheden zijn belangrijk ; ze beschermen ons tegen een al te grote invloed van de overheid in ons dagelijks leven. Onze vrijheden zijn geregeld in de Grondwet, maar zelfs dat lijkt niet genoeg. Keer op keer worden er nieuwe maatregelen ingevoerd die sluipenderwijs onze vrijheid bedreigen. En uitgebreid overzicht van alle maatregelen van de laaste jaren staat hier op het weblog van Sargasso.

Veel mensen vinden nu dat het mooi geweest is en willen dat uitdragen tijdens de Volksopstand op 11 oktober. Ruim 2200 mensen hebben zich inmiddels geregistreerd (ehh ja.. ) als opstandeling op de website van de Volksopstand. Als het even kan, dan ben ik er zeker bij. Jij ook?

5 augustus 2008     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Steeph:

  Dank voor de aandacht voor de lijst bij ons. En dank ook voor de aandacht voor deze demonstratie!
  Maar misschien dat je de link naar Sargasso beter naar het stuk zelf ipv een reactie kunt laten wijzen:
  http://sargasso.nl/archief/2008/02/15/volksopstand-tegen-de-privacyschendingen/

 2. 1 Catharina:

  Graag gedaan en de link is aangepast.

 3. 1 Vincent:

  Zolang vrijheid voor iedereen geldt ben ik zeker voor, dus wellicht kom ik wel (he, als je een OV-studentenkaart krijgt moet je hem gebruiken ;-)). Ik zal het in mijn agenda zetten 🙂

 4. 1 Catharina:

  Haha, ja dat is inderdaad opmerkelijk! Maakt anderzijds ook wel weer duidelijk dat het belang van vrijheid zowel aan linker- als rechterzijde wordt gezien. Benieuwd wat er daar straks allemaal rond loopt en misschien zien we elkaar 🙂

 5. 1 Volksopstand 2008 ik ben er bij. Jij ook ? « Ubuntu Demon’s blog:

  […] ook wat kletskous over de Volksopstand 2008 schreef. Possibly related posts: (automatically generated)Overheid moet aan Open Standaarden en Vrije […]

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)