Over Bavaria-jurkjes en De Piratenpartij..

Ik ben eigenlijk wel blij met het Bavaria-jurkje schandaal. Want als dit iets goed duidelijk maakt, dan is het wel waar tegenwoordig de macht ligt in de wereld en dat is in ieder geval niet bij ons..

Een tijdje geleden had ik het hier ook al eens over het WK in Zuid-Afrika en over de macht van de FIFA; dat naar aanleiding van een Tegenlicht documentaire over misbruik van merkenrecht. Om het WK te mogen organiseren, heeft Zuid-Afrika diverse wetten moeten aannemen en aanpassen, met o.a. als gevolg dat de lokale bevolking vrijwel alle mogelijkheden ontnomen zijn om iets aan het WK te verdienen.  Ook dwingt de FIFA belastingvrijstelling voor zichzelf af.

Veel mensen roepen nu ze geconfronteerd worden met de Bavaria-bimbo’s: “schande en corruptie..”, maar dit is gewoon zoals onze wereld nu in elkaar zit. We hebben al draconische wetgeving op het gebied van patenten, copyright en merkenrecht, die door bedrijven op grote schaal worden misbruikt voor eigen gewin.  Ook als het WK-voetbal naar Nederland komt, worden dit soort afspraken gemaakt. Wij verliezen steeds meer vrijheid, privacy en worden geregeerd door het grote geld en als we daarvan afwillen, dan moeten we het hebben van een beweging, zoals die van de Pirate Parties International, in Nederland, vertegenwoordigd door de Piratenpartij.

Tot slot roep ik graag alle supporters bij het WK op, al dan niet van Oranje, om zich in het Bavaria-jurkje naar de eerstvolgende wedstrijd te begeven!

*Bavaria” en “FIFA” en “WK-voetbal” zijn Trademarks van resp. Bavaria en FIFA

16 juni 2010     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 Ruben Haan:

  Ik dacht dat het bierjurkjesverhaal aan toonde dat de oude media meer geintereseert is in alcohol en slechte mode als in nieuwe politieke partijen.
  En dus duidelijk inrelevant zijn.
  Dat de staatsgestuurde media over is, en we samen wel uitmaken wat werkelijk interesant is.

 2. 1 Catharina:

  @Ruben – :)) LOL en Inderdaad!

 3. 1 Bas:

  ‘k Vind FIFA vrij fascistisch to be honest. Net zoals IOC trouwens.

  http://www.ip-watch.org/weblog/2010/06/11/fifa-vuvuzelas-and-facebook-the-global-trophy-of-ip-protection/

  http://techdirt.com/articles/20100323/1141138682.shtml

 4. 1 Catharina:

  @Bas FIFA, IOC, Microsoft en vele anderen maken dankbaar gebruik van de wetgeving voor zogenaamd Intellectueel Eigendom en die hebben we toch in eerste plaats aan onze gekozen ahum.. “volks”vertegenwoordigers te danken..

 5. 1 reekje:

  Nou snap ik waarom mijn moeder voetbal haat:
  Massa hysterie, corruptie, machtsmisbruik en nog meer.
  Brood en spelen om ons er in te laten luizen en ons bezig te houden, zodat we maar niet in opstand komen.

  Ik heb de eerste wedstrijd van Nederland gedeeltelijk gezien/ gehoord, maar steeds dat … Fiva(TM) logo inbeeld wekte bij mij ergernis op, en dat van die jurkjes deed ons helemaal de haren ter bergen stijgen!

  Ronduit SCHANDE en ik kan begrijpe dat in een van de vorge reacties van fascistisch word gesproken om zomaar een paar lolmakende meisjes in de cel te gooien.

  groetjes van reekje

 6. 1 Werner:

  Je gaat je afvragen hoe dat dan zit met merkkleding. Mag je bijvoorbeeld in een Lacoste-shirt naar een wedstrijd kijken?

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)