De Marketing top 100 van Februari

Het is de kortste maand en vandaag realiseerde ik me dat ik nog niet heb gestemd op de Top 100 van Marketingweblogs.

Het valt niet mee om 100 weblogs te volgen en dan is er ook nog en lijst van blogs die nog niet in de Top 100 staan. Het is dan ook een dapper initiatief van Marketingfacts en vind ook dat ze het verdienen wij, als stemmers daar een beetje serieus mee omgaan. Daarom heb ik maar weer mijn best gedaan om zoveel mogelijk blogs te bekijken en er een oordeel over te vormen.

Mijn top 5 ziet er deze keer zo  uit:

Ymerce

Yme is mijn held van de maand. Hij heeft alleen al mijn stem verdiend doordat hij deze maand de licentie zijn eigen weblog naar het publieke domein heeft omgezet. Dit, niet alleen vanwege deze actie maar ook omdat hij daarmee zaken als open content,  creative commons en publiek domein weer eens fijn onder de aandacht heeft gebracht.

Karel Geenen

Karel blogt veel over zaken waar ik ook mee bezig ben, zoals zoekmachinemarketing en affiliate marketing en ik lees er dan ook regelmatig wat nieuws. Wel vind ik persoonlijk dat hij de laatste tijd wat teveel op de Amerikaanse toer gaat, met name in zijn promotie van Agloco waar hij erg enthousiast over is. Over Agloco kreeg ik gisteren ook al een e-mail van een mij onbekend bedrijf (spam dus) en vandaag een mail van Karel waarin naar mijn smaak iets te vaak mijn naam voor kwam en daar houd ik niet zo van. Toch zie ik regelmatig interessante info op zijn blog, zoals bijvoorbeeld deze maand een artikel over het belang van een website voor kleine, regionaal werkende bedrijven.

Enthousiasmeren

Erno blijft enthousiast en vrijwel dagelijks  zijn weblog updaten en signaleert vaak nieuwe ontwikkelingen. Knap vind ik dat, want niet alleen het bloggen kost veel tijd maar ook het volgen van al die nieuwe ontwikkelingen. Daarbij netwerkt Erno zich ook nog een slag in de rondte  Knap, hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt. Een opvallend artikel deze maand vond ik  dit,  over dat het ook in Nederland goed mogelijk is om met Adsense veel geld te verdienen.

Zoekmachinemarketingblog

Hiervan stonden er twee in de marketing top 100, dus hoop ik maar dat ik op de goede heb gestemd. Het weblog wordt door verschillende mensen regelmatig geupdate en is een initiatief van queromedia.  Ziet er strak uit en leuke berichten van een overzichtelijke lengte.

Kletskous

Ja inderdaad,  ik heb deze keer op mijzelf gestemd. Het hoort misschien niet maar ik vond dat ik het verdiend had. Het beste  vind ik zelf een serie over starten zonder startkapitaal die eigenlijk vorige maand al is gestart en nu uit acht delen bestaat. Zeven daarvan zijn van mijzelf en de achtste is  een bijdrage van Caroline Franssen van Heart Management. De serie biedt al veel informatie maar anderen kunnen hier vast nog iets aan toevoegen. Wie aan deze serie dan ook een zinvolle bijdrage wil leveren, is van harte welkom. Wanneer het af is, is het misschien de moeite waard om het ook als e-boek te verspreiden.

Ten slotte viel het mij op dat er toch nog een aantal blogs in de top 100 staan die slechts zelden worden geupdate. Het toppunt was deze:

Vraagenaanbod

Dit blog is al vanaf 11 mei 2006 niet geupdate.  Een profiel ontbreekt, zodat ook niet duidelijk is wie de maker is. Het lijkt wel alsof de schrijver een pakje sigaretten is gaan halen en nooit meer teruggekomen is.. Benieuwd of deze er in de nieuwe maand weer in staat.

1 maart 2007     Marketing en SEO     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Erno Hannink1:

  Dank je wel voor je stem en je uitleg. Dat was dus die ene stem :o).
  Leuk ook dat jouw site behoorlijk is gestegen.
  Stom dat ik niet dezelfde energie als jou in het stemmen stop.
  Moet ik veranderen.

 2. 1 Erno Hannink:

  Dank voor je WP 2.1.2 tip. Ik had het wel gezien maar jouw mail zorgde ervoor dat ik het gelijk deed.
  Marcom enorme stijging ;o) gekkerd, 1 plaatsje. Maar wel erg happy mee.

 3. 1 Catharina:

  Ow, nou ja! Dacht echt dat ik gezien had dat je bij de grootste stijgers zat… Nou ja, zal wel scheel gekeken hebben dan of zo… Maar goed, we staan er nog steeds in en allebei met een stijgende lijn. Ga zo door Enthousiasmeren en Kletskous.

 4. 1 Marcom top 100 maart at Enthousiasmeren:

  […] Catharina heeft een leuk artikel geplaatst met het hoe en waarom van de 5 stemmen die ze weg geeft in de Marcom top 100. Het stemmen gaat heel eenvoudig nadat je bent aangemeld. Eenmaal aangemeld sta je in een overzicht van MF leden. […]

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)