Kletskous is jarig!

balloons-color.jpgDrie jaar geleden, op 28 maart 2006 stond hier mijn eerste blogpost en volgens Edwin van ZBDigitaal is drie een magisch getal, dus daarom leuk om er toch even bij stil te staan.

Een paar droge statistieken:

 • Ik heb in drie jaar ongeveer 760 posts geschreven
 • De bezoekersaantallen zijn gestegen van 0 tot nu ca. 400 – 500 per dag
 • Het totaal aantal reacties is: 1997
 • WordPress heeft 22.688 spamberichten tegengehouden
 • zo’n 33% van de lezers gebruikt Firefox als webbrowser en bijna 20% draait een Linux besturingssysteem (0mdat ik gewisseld ben van provider kan ik die statistieken helaas niet meer vergelijken met cijfers uit de begintijd).

Het vaakst word Kletskous gevonden in Google op “gratis webwinkel”. Andere veel voorkomende zoekwoorden zijn: Kubuntu, Linux distro, gratis reclame, marktplaats, Ubuntu live cd, laptop zonder Windows,  Google Chromium, laptop zonder besturingssysteem, anoniem zoeken, Peter Vincent Schuld, 1st Affiliate Club en boycott Microsoft.

Op de meeste van deze termen sta ik op de eerste pagina van de Google zoekresultaten. Vaak zelfs bij de eerste drie.  Mijn conclusie daaruit is dat Google toch behoorlijk ondoorgrondelijk is. Ik heb het hier een paar keer gehad over een gratis webwinkel en die posts kregen en krijgen nog altijd veel reacties. Maar ik heb het hier maar een keer serieus over Kubuntu gehad en die post kreeg maar twee reacties  en toch staat Kletskous met dat zoekwoord hoog in Google.

Soms wordt Kletskous  ook gevonden op:

 • bubba server versus popcorn
 • jantje aap gouden ring
 • uitgedost als vrouw
 • waar zitten de letters op de notebook esprimo mobile anders
 • wanneer was nederland parlementaire democratie

Tja….

Een paar hoogtepunten:

Mijn eerste Engelstalige blogpost schijnt ooit de frontpage van Digg te hebben gehaald. Op die dag had dit blog zo’n 4000 bezoekers.

De ontmaskering van de 1st affiliate club. Als je in Google nu zoekt op 1st Affiliate Club, staat Kletskous bovenaan. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar in ieder geval bestaat deze club nu niet meer en de link verwijst nu door naar Onlinemoneymaker.biz, een ander initiatief van de oprichter van de 1st Affiliate Club.

Vorige maand werd ik gevraagd om commentaar te leveren voor het ondernemers magazine Sprout op een artikel over een webwinkel, die na een digitale “verbouwing” ineens maar heel weinig meer verkocht. De Sprout redactie had mij “ontdekt” via dit weblog.

Via het bloggen kom ik steeds weer nieuwe mensen tegen, die ik anders waarschijnlijk nooit zou hebben ontmoet. Meestal blijft het bij virtueel contact, maar af en toe komen er ook irl ontmoetingen uit voort.

Is bloggen de moeite waard?

Voor mij zeker, maar ik doe het dan ook omdat ik er lol in heb en zonder vooropgezet doel of verwachtingen. Vroeger wilde ik journalist worden en eigenlijk heb ik hier nu mijn eigen krant, met alle vrijheid om te publiceren wat ik wil. Ik vind het geweldig dat er iedere dag zo’n 400 mensen de moeite nemen om mijn verhaaltjes te lezen en nog mooier als ze ook nog reageren, maar ik zou er net zoveel lol in hebben als het er maar 50 zouden zijn.

Bloggen met een doel lijkt mij een stuk lastiger. Grote kans dat dat op een teleurstelling uitloopt, tenzij je precies de klik weet te maken  met jouw doel en de verwachtingen van je lezers. Je kunt dat volgens mij alleen waarmaken als je een niche kiest, waar je veel kennis van hebt en waar genoeg belangstelling voor is.  Ook moet het een dynamisch onderwerp zijn, want bloggen werkt alleen als je het regelmatig doet. Als dat niet zo is, dan kies je beter voor een meer statische website.

Bloggen doe je niet alleen:

Mijn lief Thierry staat garant de technische realisatie van Kletskous en het kritisch meelezen en een blog zonder reacties is ook maar een dooie boel. Daarom heel veel dank aan alle trouwe reageerders, zoals:  Werner, Vincent, Reekje, Jan Stedehouder, Ikkefc3, Ronald, Eva Quirinus, Peter Bex , Arie en Jan Hopmans en alle anderen.

28 maart 2009     Persoonlijk, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

13 reakties

 1. 1 Nancy van Baak:

  Gefeliciteerd!
  🙂
  Leuk om je weer eens te hebben gezien bij Media Plaza in ieder geval! (was meteen ook mijn laatste congres daar trouwens 😉 )

  ik blijf lekker in het OS wereldje hangen hoor (bij RedNose) dus we komen elkaar ongetwijfeld wel weer tegen!

  Groeten,
  Nancy

 2. 1 Jan Hopmans:

  Hey, Gefeliciteerd! ^^

  En ik staat zelfs als ‘onderwerp’ in jou blogpost. =D Had nooit gedacht dat ik daar zou staan. ^^
  Ik hoop dat je nog veel plezier met je blog gaat hebben en nog een lange tijd door mag gaan. 🙂 Ik vindt het altijd leuk om je blog te lezen. ^^

  Groeten, Jan.

 3. 1 Peter Bex:

  Gefeliciteerd met je blog-verjaardag! 🙂

  Goed om te horen dat je nog veel plezier in het bloggen hebt. Ik lees dit blog ook graag, dus dat komt mooi uit 😉

 4. 1 Peter Bex:

  Wat ik overigens veel interessantere statistieken zou vinden is hoeveel bezoekers vrije software draaien. Ikzelf bijvoorbeeld gebruik NetBSD (ook vrije software!), en ben helemaal zo blij niet met Firefox. Ik ben dan ook nog steeds op zoek naar een beter alternatief dan Links (wat een prima browser is, maar toch net te beperkt qua JS/CSS ondersteuning)

 5. 1 Vincent:

  Gefeliciteerd hoor 🙂

  (Overigens hoeft je blog helemaal niet zo regelmatig bijgewerkt te worden, als de doelgroep voor jouw bepaalde niche technisch is aangelegd en dus vaak gebruik maakt van een RSS Reader. Dit werkt voor mij prima – mijn laatste post is van 1 maart, dit daarvoor van 30 november 2008 :P)

 6. 1 Ronald:

  Gefeliciteerd en keep up the good work !!!

 7. 1 ikkefc3:

  Gefeliciteerd!
  Ik vind het best knap dat je redelijk vaak een goede post maakt. (mijn eigen weblog is prutswerk vergeleken bij deze).
  @Peter Bex: Probeer eens Arora of Midori

 8. 1 Werner:

  Gefeliciteerd! 760 blogs, je doet je naam eer aan! Even rekenen… 3 maal 365 dagen plus een schrikkeldag = 1096 dagen. Keer 24 uur = 26.304 uur. Gedeeld door 760 = 34.61. Gemiddeld laten de blogs dus pakweg 35 uur op zich wachten.

 9. 1 JoG:

  Mooi ! 🙂

 10. 1 Jan Stedehouder:

  Drie jaar. Dat is bijna een eeuwigheid in internettijd 😉

  Gefeliciteerd.

 11. 1 Arie:

  gefeliciteerd, op naar de volgende 3 jaar

  ps waar is het feest 🙂

 12. 1 Catharina:

  Dank allemaal voor jullie reacties en felicitaties.

 13. 1 Jan Hopmans:

  Geen dank. ^^ Jij bent de blogger. 😉

 14. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)